Dortmund vult Bellingham-vacature in met middenvelder van Wolfsburg

Reacties

Borussia Dortmund heeft de komst van Felix Nmecha wereldkundig gemaakt. De 22-jarige middenvelder komt over van VfL Wolfsburg en kost volgens Duitse media zo'n 25 miljoen euro. Nmecha tekent voor vijf jaar in Dortmund.

Dortmund vult Bellingham-vacature in met middenvelder van Wolfsburg
© Pro Shots

Nmecha wordt gezien als de opvolger van Jude Bellingham, die voor meer dan honderd miljoen euro een transfer maakte naar Real Madrid. De in Duitsland geboren Nmecha doorliep de jeugdopleiding van Manchester City. 'Een eersteklas opleiding', vertelt sportief directeur Sebastian Kehl op de clubwebsite van Dortmund.

'We zijn blij dat opnieuw een international van Duitsland voor ons kiest en we zijn ervan overtuigd dat de ontwikkeling van Felix nog niet voorbij is', vervolgt Kehl. 'Felix is een snelle, technisch vaardige en fysiek sterke speler die ons middenveld zowel aanvallend als verdedigend zal verrijken.'

Nmecha verlaat Wolfsburg na twee jaar voor de volgende stap. 'Borussia Dortmund is een geweldige club die ik al van kinds af aan volg. Ik ben blij om hier te zijn en wil helpen om de doelen te bereiken in de Bundesliga, de DFB-Pokal en de Champions League. Ik hoop dat de fans me de kans geven om hen beter te leren kennen.'

Omstreden
De komst van Nmecha wordt overigens niet door iedereen geaccepteerd. Sommige Dortmund-fans zien de middenvelder liever niet komen, omdat hij ervan wordt beschuldigd dat hij op sociale media homofobe en transfobe dingen heeft geplaatst. De clubleiding van Dortmund verdedigde de aankoop al in gesprek met Duitse media.

De middenvelder speelde in twee jaar bij Wolfsburg 46 Bundesliga-wedstrijden. Daarin scoorde hij drie keer en gaf hij zeven assists.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.