Dortmund vecht voor zijn eer in de Mats Hummels-derby

Reacties

Zaterdag om 20.00 staan Bayern München en Borussia Dortmund tegenover elkaar in Berlijn in de finale om de DFB Pokal. Het duel staat vanuit geel-zwart perspectief in het teken van de pikante oversteek van Mats Hummels.

Dortmund vecht voor zijn eer in de Mats Hummels-derby

'Bayern-scouts, let op! De rugnummers van Dortmund-spelers moeten niet verward worden met ordernummers.'

De advertentie van vrijdag in een krant uit Westfalen was er een met een knipoog, maar verwoordde ook de emotie die in Dortmund heerst richting Der Rekordmeister. Want vorige week stond Bayern weer met een zak geld op de stoep. Na Mario Götze (2013), Robert Lewandowski (2014) stilt nu Mats Hummels de transferhonger van de Zuid-Duitse veelvraat.

Het zorgt voor een broeierige sfeer op weg naar de bekerfinale, vergelijkbaar met de sentimenten uit 2013 rond de strijd om de Super Cup. Toen werd Dortmund kort voor de wedstrijd beroofd van zijn zuiverste diamant. Fans die een shirtje met de naam Götze hadden, hadden zijn naam afgeplakt en vervangen door 'Judas'. In die geladen sfeer walste Dortmund over Bayern heen en won het met 4-2.

Mats Hummels genoot zijn opleiding bij Bayern München, maar brak na zijn transfer naar Dortmund in 2008 pas door. De afgelopen jaren was hij als aanvoerder van grote waarde voor Die Borussen.
Mats Hummels genoot zijn opleiding bij Bayern München, maar brak na zijn transfer naar Dortmund in 2008 pas door. De afgelopen jaren was hij als aanvoerder van grote waarde voor Die Borussen.

Hummels vertrek naar de rivaal wordt hem kwalijk genomen, hoewel hij afgelopen weekend nog wel een fraai afscheid kreeg. Het grote verschil tussen nu en 2013 is ook dat Hummels vanavond gewoon nog basisspeler van Dortmund is. In zijn laatste duel voor BVB probeert hij de club die een vermogen voor hem betaalde van een prijs af te houden.

Dortmund haalde het toptalent Ousmane Dembélé al binnen met de voor Hummels ontvangen miljoenen. Toen Dortmund de deal aankondigde, grapten Bayern-fans dat zij dus nu al weten wie hun topaankoop in de zomer van 2017 of 2018 wordt. Het zijn grappen die de kern raken, want zo liggen de verhoudingen in Duitsland nou eenmaal. Schitteren in het geel-zwart is een garantie voor een transfer naar München. Ook voor Dembélé en alle toekomstige aankopen van Dortmund.

Op de transfermarkt is Bayern onaantastbaar. Op het veld kan Dortmund zijn vijand nog pijn doen. Het tot op het bot getergde BVB vecht vanavond voor zijn eer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.