Dortmund overwint negatieve primeur Haaland

Reacties

Bayern München heeft een volgende duidelijke zege geboekt. Borussia Dortmund smaakte na drie slechte beurten weer het zoet van een zege.

Dortmund overwint negatieve primeur Haaland
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
4 - 1
1899 Hoffenheim
1899 Hoffenheim

In sportief opzicht gaat het Bayern München voor de wind. Terwijl de concurrentie punten morste, won de Beierse grootmacht wel zijn wedstrijden. De onrust op de achtergrond verpestte de sfeer bij Der Rekordmeister, maar had geen gevolgen op het veld. 1899 Hoffenheim stribbelde wel wat tegen. Na de goals van Jérôme Boateng en Thomas Müller deed Andrej Kramaric voor rust nog wat terug namens de gasten.

Vroeg in de tweede helft zorgde Robert Lewandowski voor de genadeklap van Hoffenheim door van dichtbij zijn 24ste goal van het Bundesliga-seizoen te maken. De Poolse spits is daarmee trefzeker in de laatste negen duels op rij. Serge Gnabry maakte het karwei af voor Bayern, dat daarmee in afwachting van de duels van de concurrenten een marge heeft opgebouwd van tien punten.

Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
3 - 1
FC Augsburg
FC Augsburg

Borussia Dortmund maakt moeizame tijden door, waarin de resultaten van de laatste weken de druk op trainer Edin Terzic flink heeft doen groeien. Het thuisduel met FC Augsburg leverde niet de gewenste zorgeloze zege.

In de tiende minuut zette André Hahn de gasten op voorsprong. Halverwege de eerste helft had Erling Braut Haaland een uitgelezen kans de stand gelijk te trekken nadat op advies van de VAR Dortrmund een strafschop werd toegekend. De Noorse goalgetter faalde echter van elf meter. Voor Haaland was het zijn eerste gemiste strafschop in zijn carrière.

Dankzij een goal van Thomas Delaney ging BVB na 45 minuten ondanks de negatieve primeur voor Haaland met een gelijke stand de kleedkamer in. Jadon Sancho zette de thuisploeg na ruim een uur op voorsprong, waarna het eigen doelpunt van Felix Uduokhai het pleit beslechtte in het voordeel van Dortmund.

Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt
3 - 1
Hertha BSC
Hertha BSC

De wisseling van de wacht heeft niet het gewenste effect gehad bij Hertha BSC. De Berlijnse club ontdeed zich van trainer Bruno Labbadia en technisch directeur Michael Preetz in de hoop een einde te maken aan de reeks van teleurstellingen. Op bezoek bij Eintracht Frankfurt liep de rentree van Pál Dárdai als trainer van Hertha uit op een teleurstelling. Krzysztof Piatek zette De Oude Dame nog wel op het goede spoor, maar André Silva en Martin Hinteregger draaiden de rollen om.

Union Berlin
Union Berlin
1 - 1
Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach

Na twee nederlagen heeft Union Berlin weer een positief resultaat geboekt. Robin Knoche zette namens Die Eisern de eerste stap op weg naar de overwinning op Borussia Mönchengladbach, dat met dank aan Alassane Plea een punt overhield aan het bezoek aan Berlijn.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2020/2021

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
99-44
+55
78
2
RB Leipzig
34
19
8
7
60-32
+28
65
3
Borussia Dortmund
34
20
4
10
75-46
+29
64
4
VfL Wolfsburg
34
17
10
7
61-37
+24
61
5
Eintracht Frankfurt
34
16
12
6
69-53
+16
60
6
Bayer Leverkusen
34
14
10
10
53-39
+14
52
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.