Dortmund-leiding hoopvol: 'Haaland speelt hier ook volgend seizoen'

Reacties

Het is zeker niet ondenkbaar dat Erling Braut Haaland deze zomer al na anderhalf jaar gaat vertrekken bij Borussia Dortmund, om zijn carrière te vervolgen bij een absolute grootmacht. Sebastian Kehl (nu technisch manager, volgend seizoen technisch directeur) laat de supporters van de club echter dromen.

Dortmund-leiding hoopvol: 'Haaland speelt hier ook volgend seizoen'
© Pro Shots

Haaland was in zijn tijd bij Red Bull Salzburg al een ongekend fenomeen. Vorig seizoen (of beter gezegd: in een half seizoen) scoorde hij namens de Oostenrijkers zestien keer in veertien competitieduels en acht keer in zes Champions League-wedstrijden, voordat hij in januari 2020 de overstap maakte naar BVB. Daar maakte hij vervolgens een krankzinnig debuut. Tijdens de 3-5 zege bij FC Augsburg viel hij in de 56ste minuut in, waarna hij de 3-2, de 3-4 én de 3-5 voor zijn rekening nam.

In een halfjaar tijd kwam hij uiteindelijk tot twee CL-treffers (in één en hetzelfde duel, thuis tegen Paris Saint-Germain) en dertien competitietreffers. Dit seizoen is hij al goed voor zeventien Bundesliga-treffers in evenveel duels, terwijl hij in het miljardenbal acht keer scoorde in vijf wedstrijden. Ongekende cijfers. En dus is er volop interesse van de absolute topclubs. Naar verluidt hebben Real Madrid, Barcelona, Juventus, Manchester City, Manchester United en Liverpool interesse in Haaland, die onlangs nog geweldige complimenten kreeg van Marco van Basten.

In een interview met BILD heeft Kehl namens Dortmund (dat zich dinsdag plaatste voor de halve bekerfinale) nu een voor BVB-fans hoopvolle boodschap naar buiten gebracht. 'Er is een speciale klik tussen de club en Haaland', zo laat hij optekenen. 'Dortmund is nog altijd de juiste club voor hem, zijn tijd hier zit er nog niet op. Dat is een van de redenen waardoor wij erop rekenen dat hij ook na de zomer nog bij ons speelt, om hier uit te groeien tot een nóg betere speler.' BILD schrijft dat Haaland een ontsnappingsclausule van 100 miljoen euro heeft, die in de zomer van 2022 in werking treedt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.