Dortmund laat middenvelder uit Bosz-tijdperk transfervrij gaan

Reacties

Borussia Dortmund neemt na dit seizoen afscheid van Mahmoud Dahoud. Het aflopende contract van de 27-jarige middenvelder wordt niet verlengd. Dahoud debuteerde in 2017 onder Peter Bosz bij BVB.

Dortmund laat middenvelder uit Bosz-tijdperk transfervrij gaan
© Pro Shots

Dahoud was toentertijd een revelatie in de Bundesliga. De middenvelder met een Syrische achtergrond floreerde in dienst van Borussia Mönchengladbach en kostte Dortmund in 2017 ruim tien miljoen euro. Dahoud werd toen ook in verband gebracht met Juventus en Liverpool. Voordat Bosz bij Dortmund tekende, was de komst van Dahoud al afgerond.

Onder Bosz kreeg Dahoud aanvankelijk het vertrouwen, maar na een blessure kwam hij op de bank terecht. Blessures zouden de middenvelder nog vaker parten spelen. Vorig seizoen was Dahoud nog vaste waarde onder Marco Rose, maar dit seizoen kwam hij onder Edin Terzic tot slechts zes optredens.

Nu is bekend geworden dat Dortmund het contract van Dahoud niet gaat verlengen. 'Ik heb vorige week een heel open en eerlijk gesprek met hem gehad, waarin ik heb aangegeven dat we zijn contract niet verlengen', vertelt sportief directeur Sebastian Kehl tegen BILD. 'Mo is hier nu zes jaar, hij is een heel goede voetballer. Toch hebben we dit besloten.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.