Dortmund krijgt drie dagen na verlies tegen Ajax nieuwe dreun in Leipzig

RB Leipzig heeft Borussia Dortmund de tweede forse dreun in een paar dagen tijd bezorgd. BVB beleefde na de 1-3 nederlaag tegen Ajax in eigen huis een pijnlijke avond op bezoek bij een veel sterker Leipzig.

RB Leipzig
RB Leipzig
2 - 1
Borussia Dortmund

Om Bayern München niet uit het oog te verliezen, moest Borussia Dortmund een goed resultaat boeken in de Red Bull Arena in Leipzig. In de laatste drie seizoenen leverden de duels bij RB Leipzig drie keer een zege op voor Dortmund. Maar dit keer stonden de gasten zonder onder anderen Erling Haaland, Raphaël Guerreiro en Emre Can aan de aftrap.

Waar Donyell Malen tegen Ajax nog op de bank begon, daar kreeg hij in Leipzig een basisplaats. De spits kwam echter nauwelijks in het spel voor en werd in de tweede helft gewisseld. Leipzig nam het heft snel in handen en kwam na een klein half uur ook aan de leiding via Christopher Nkunku. De Fransman ging na een splijtende pass van verdediger Josko Gvardiol alleen op Gregor Kobel af ging en omspeelde de keeper vakkundig: 1-0.

Leipzig schuift op
Eerder in de eerste helft liet Nkunku al na om de score te openen, waarna Dominik Szoboszlai in kansrijke positie ook in de rebound miste. Dortmund wist zich geen raad met de aanvalsdrang van Leipzig, maar in de tweede helft stond het al snel 1-1. Thomas Meunier stuurde Marco Reus diep, die koel afrondde oog in oog met Peter Gulacsi.

Veel trok Leipzig zich niet aan van de geslaagde uitval van Dortmund en herpakte zich goed. Na ruim een uur spelen was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Op aangeven van Nkunku tikte Yussuf Poulsen van dichtbij binnen: 2-1. Dortmund kon in de slotfase de achterstand niet meer ongedaan maken en verloor voor de eerste keer in de geschiedenis bij Leipzig, dat door de overwinning opschuift naar plaats vijf in de Bundesliga. Dortmund ziet het gat met lijstaanvoerder Bayern München groeien naar vier punten. Brian Brobbey bleef de hele wedstrijd op de bank bij Leipzig.