Dortmund in spektakelstuk langs Union Berlin, Guirassy weer Stuttgart-held

Borussia Dortmund heeft zaterdag in een enerverend voetbalgevecht afgerekend met 1. FC Union Berlin. BVB knokte zich in het Signal Iduna Park terug van een achterstand. Bij VfB Stuttgart schoot topscorer Serhou Guirassy weer met scherp tegen VfL Wolfsburg. Die Schwaben gaan na een hattrick van de spits uit Guinee aan kop in de Bundesliga.

Borussia Dortmund
4 - 2
Union Berlin

Dortmund en Union Berlin maakten er een spektakelstuk van en dat begon al in de eerste helft. Na zeven minuten opende Niclas Füllkrug de score door na een corner van Marco Reus in twee instanties de bal in het doel te verwerken. De spits kort daarna ook betrokken bij de 1-1 van Robin Gosens, die na een corner zijn kopbal via het hoofd van Füllkrug binnen zag vallen.

Zowel van Union Berlin (Alex Kral) als van Dortmund (Füllkrug) werd vervolgens een doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. Na ruim een half uur kwam Union Berlin alsnog aan de leiding: na een overtreding van Mats Hummels op Sheraldo Becker ging de bal op de stip. Leonardo Bonucci verzilverde de penalty, maar de voorsprong werd na de rust snel weggepoetst door Dortmund, met Donyell Malen in de basis.

In een tijdsbestek van vijf minuten kantelde BVB het duel door goals van Nico Schlotterbeck (geweldig afstandsschot) en invaller Julian Brandt (na een counter). Twintig minuten voor tijd viel de beslissing: een schot van Julian Ryerson werd van richting veranderd door Gosens en viel binnen: 4-2. Union Berlin, met behalve Becker ook Danilho Doekhi in de basis, kon in de slotfase geen vuist meer maken.

VfB Stuttgart
3 - 1
VfL Wolfsburg

VfB Stuttgart en VfL Wolfsburg zijn uitstekend aan het seizoen begonnen en in de MHP Arena stond dan ook een interessante clash op het programma. Bij Stuttgart rekende men uiteraard weer op Guirassy, de topscorer in de Bundesliga. De spits vond voor de rust al het net, maar zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Aan de andere kant maakte Wolfsburg wel een reglementaire goal. Yannick Gerhardt stond op de juiste plek na een afgeslagen schot van Joakim Mæhle. In de tweede helft kwam was het alsnog raak voor Guirassy. Vanaf de strafschopstip maakte hij zijn elf doelpunt van het seizoen. In de slotfase hielp de spits in bloedvorm Stuttgart aan een overwinning én de koppositie. In een tijdsbestek van vier minuten schoot Guirassy twee keer van dichtbij raak. Dankzij de zege staat Stuttgart voorlopig eerste, met een punt meer dan Dortmund.

FC Augsburg
FC Augsburg
1 - 2
Darmstadt 98

FC Augsburg ging zaterdag thuis onderuit tegen Darmstadt 98. Bij de thuisploeg deed verdediger Jeffrey Gouweleeuw negentig minuten mee. Tim Skarke en Tobias Kempe (strafschop) brachten Darmstadt in de tweede helft op een comfortabele voorsprong. Augsburg scoorde nog via Ermedin Demirovic, maar kon een thuisnederlaag niet afwenden.