Hoffenheim-trainer vertrouwt ondanks doelpuntendroogte op Weghorst

Reacties

Wout Weghorst heeft sinds 7 januari 2023 geen competitiedoelpunt meer gemaakt. De 31-jarige spits heeft bij 1899 Hoffenheim helemaal nog niet gescoord, maar zijn trainer houdt vertrouwen in hem.

Hoffenheim-trainer vertrouwt ondanks doelpuntendroogte op Weghorst
© Pro Shots
Werder Bremen
Werder Bremen
2 - 3
1899 Hoffenheim
1899 Hoffenheim

Pellegrino Matarazzo, zijn coach bij Hoffenheim, sprak lovende woorden over zijn aanvaller op de donderdagse persconferentie. 'Hij zet druk als een gek, doet zijn verdedigende werk goed en houdt de ballen goed vast. Daarbij gaat er veel doelgevaar van hem uit. Hij heeft nog niet gescoord, dat klopt, maar dat is een kwestie van tijd', aldus de Amerikaanse oefenmeester van Hoffe.

De volgende kans voor Weghorst komt zaterdagavond om half zeven, het tijdstip waarop het klapstuk van de voetbalzaterdag in Duitsland gepland staat: Werder Bremen – Hoffenheim. Weghorsts ploeg is goed aan de Bundesliga begonnen met twaalf punten uit zes wedstrijden, dat is het dubbele aantal van de tegenstander die zaterdag op de mat van het Weserstadion verschijnt.

Weghorst weet overigens donders goed hoe het voelt om te scoren in de Bundesliga. Dit seizoen lukte het nog niet, maar tussen 2018 en 2022 kwam hij in 118 wedstrijden bij VfL Wolfsburg tot het ronduit indrukwekkende aantal van 59 goals.

Bekijk hier al onze video's
Meer 1899 Hoffenheim
Meer over 1899 Hoffenheim
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Meer W. Weghorst
Meer over W. Weghorst
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.