Nagelsmann gunt Union-sensatie debuut in eerste Mannschaft-selectie

Reacties

Kevin Behrens is de debutant in het 26-koppige gezelschap dat Julian Nagelsmann, de gloednieuwe bondscoach van Duitsland, heeft opgeroepen voor de vriendschappelijke interlands tegen de Verenigde Staten en Mexico.

Nagelsmann gunt Union-sensatie debuut in eerste Mannschaft-selectie
© Pro Shots
Verenigde Staten
Verenigde Staten
1 - 3
Duitsland
Duitsland
Mexico
Mexico
2 - 2
Duitsland
Duitsland

De 32-jarige Behrens was vooral in de eerste weken van het seizoen in blakende vorm, hij begon met een hattrick en scoorde de week erop nog eens. Sindsdien staat de aanvaller droog, terwijl ook de rest van de spelers bij Union zoekende is naar zijn beste vorm. Desondanks heeft Nagelsmann de Duitse aanvaller, die pas twee jaar geleden in de Bundesliga debuteerde, een plek in zijn selectie gegund.

De tweede opvallende speler in de selectie is Mats Hummels. De verdediger van Borussia Dortmund was door Nagelsmanns voorganger Hansi Flick al jaren afgeserveerd, maar de routinier maakt nu dus weer zijn opwachting. Ook Thomas Müller is na een periode van afwezigheid weer opgenomen in de selectie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Als gastland van Euro 2024 is Duitsland tot die tijd aangewezen op oefenwedstrijden. Op zaterdag 14 oktober is de ploeg te gast in East Hartford in de staat Connecticut voor een wedstrijd tegen Amerika. Vier dagen later is Mexico de tegenstander, die wedstrijd wordt in Philadelphia gespeeld. Voor Nagelsmann zijn het de eerste wedstrijden als bondscoach. Hij volgde recent Flick op, onder wie de resultaten in de vriendschappelijke wedstrijden zeer slecht waren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.