Laatbloeier Behrens wordt ineens in verband gebracht met nationale ploeg

Reacties

Kevin Behrens was de grote revelatie in de eerste twee speelrondes van de Bundesliga. De Duitse spits was ruim tien jaar geleden nog niet eens goed genoeg voor het tweede elftal van Werder Bremen, maar wordt nu zelfs al in verband gebracht met de Duitse nationale ploeg.

Laatbloeier Behrens wordt ineens in verband gebracht met nationale ploeg

Niet voor niets kreeg Behrens in zijn periode bij Rot-Weiss Essen de bijnaam 'Thor'. De grote logge spits met lange blonde lokken oogt misschien niet super beweeglijk en dynamisch, maar is een sterke spits met scorend vermogen. De aanvaller begon zijn loopbaan bij Werder Bremen. Daar bleek hij niet alleen niet goed genoeg voor het eerste elftal, maar ook het tweede elftal zag het niet in hem zitten.

Daardoor speelde Behrens zijn wedstrijden voor Werder Bremen III, dat uitkwam op het vijfde niveau. Vanuit daar maakte hij de overstap naar de Regionalliga, waar hij speelde voor SV Wilhelmshaven. De jaren daarop werkte Behrens zich omhoog en telkens met redelijke cijfers. Acht uit 28 voor Alemannia Aachen, drie uit negen voor RW Essen, 36 uit 80 voor Saarbrücken en 31 uit 98 voor Sandhausen.

Daarmee toonde hij aan een prima spits te zijn voor de Tweede Bundesliga en in 2021 nam Union Berlin hem mee naar het hoogste niveau. Vorig seizoen was hij al goed voor acht Bundesliga-treffers, maar in de eerste twee speelrondes van dit seizoen, maakte Behrens pas echt indruk. Met een fraaie hattrick tegen FSV Mainz en een treffer tegen SV Darmstadt, kwam de potige aanvaller in een fraai rijtje terecht.

Zo was er in de geschiedenis van de Bundesliga maar één speler die nóg productiever was in de eerste twee speelrondes. Ene Gerd Müller maakte er in 1977/78 zes in twee duels. Met de assist op Sheraldo Becker in de DFB Pokal erbij, is Behrens dit seizoen elke 49 minuten betrokken bij een treffer. In Duitsland wordt hij veelvuldig vergeleken met Niclas Füllkrug, die bij Werder Bremen uitgroeide tot Duits international.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En aangezien Duitsland uiterst dun bezaaid is als het om centrumspitsen gaat, wordt ook Behrens in verband gebracht met de nationale ploeg. Wellicht wat vroeg, maar met Füllkrug pakte het met zeven goals in negen interlands ook uitstekend uit. Zelf blijft de 32-jarige spits er vrij nuchter onder. 'Als ik 25 was geweest, was de kans een stuk groter', zei hij tegen BILD.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.