Dortmund houdt Bayern in vizier ondanks goal Finnbogason

Reacties

Borussia Dortmund heeft de achterstand op Bundesliga-koploper Bayern München weer teruggebracht tot vijf punten. Ondanks een vroege treffer van Alfred Finnbogason was de ploeg van trainer Thomas Tuchel met 3-1 te sterk voor FC Augsburg.

Dortmund houdt Bayern in vizier ondanks goal Finnbogason

Drie dagen na het bereiken van de kwartfinale van de Europa League bracht Dortmund zichzelf in de problemen in Augsburg. Los van de prachtig uitgespeelde gelijkmaker van Henrikh Mkhitaryan in de 45ste minuut speelde de uitdager van Bayern München in de titelstrijd voor rust weinig klaar. Het derde puntenverlies van 2016, na doelpuntloze gelijke spelen tegen Bayern München en Hertha BSC, leek daarmee in de maak.

Augsburg was gezien de vorm van de laatste weken (G3, V1) nu niet bepaald een ploeg waarvoor BVB moest vrezen. Met Finnbogason loopt er sinds de winterstop echter wel een man die zijn stempel drukte op de duels met Borussia Mönchengladbach (2-2), Bayer Leverkusen (3-3) en Darmstadt 98 (2-2). De van Real Sociedad gehuurde IJslander was in die duels goed voor twee goals en twee assists. Tegen Dortmund rondde de spits na een kwartier een prima counter af (foto midden).

Mats Hummels verloor de ex-speler van SC Heerenveen bij dat doelpunt uit het oog, maar stond in de 69ste minuut ook aan de basis van de wederopstanding van Dortmund. De captain bereidde de treffer van invaller Gonzalo Castro (foto) voor met een splijtende pass op aangever Adrián Ramos, die in de spits de door privéproblemen afwezige Pierre-Emerick Aubameyang verving. De Colombiaan liet zich niet onbetuigd, want zes minuten later zorgde hij in twee instanties voor de eindstand.

De even aan een blessure behandelde Paul Verhaegh en Jeffrey Gouweleeuw bleven daardoor toch met lege handen achter. Augsburg is alweer vijf competitieduels zonder zege en is daardoor afgezakt naar de vijftiende plaats. Degradatie is een reëel scenario, want de nummers zestien en zeventien Hoffenheim 1899 en Eintracht Frankfurt hebben evenveel punten. Dortmund is dankzij de elfde zege in de laatste twaalf officiële duels nog altijd tweede, op vijf punten van Bayern.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.