Bayern beeft alleen in laatste kwartier in Keulen

Reacties

1. FC Köln heeft niet kunnen profiteren van de Europese beslommeringen van Bayern München, dat in de Domstad slechts in het laatste kwartier op zijn tellen moest passen (0-1).

Bayern beeft alleen in laatste kwartier in Keulen

Drie dagen na de energievretende strijd tegen Juventus, dat in de Champions League pas na verlenging het hoofd had gebogen (4-2), vervolgde Bayern München zonder al te veel moeite de route richting de Duitse titel.

Thomas Müller, de Beierse held van woensdag, kon zelfs met een gerust hart op de bank worden gehouden door trainer Pep Guardiola. In de tiende minuut zette Robert Lewandowski 1. FC Köln op achterstand door de eerste kans direct te benutten. De Poolse spits mikte de bal knap in de verre hoek, nadat de bal door Dominique Heintz voor zijn voeten was neergelegd.

De snelle voorsprong was koren op de molen voor Bayern, dat met het befaamde positiespel de tegenstander lange tijd kansloos liet. De Beierse genadeklap bleef echter achterwege, waardoor Köln toch hoop mocht blijven koesteren.

Pas in de 69ste minuut voelde Bayern voor het eerst dat de overwinning nog niet veilig was. Anthony Modeste kwam net tekort om de scherpe voorzet van Marcel Risse binnen te tikken. Enkele minuten later bracht de Franse spits de Bayern-defensie opnieuw bijna in verlegenheid.

Maar het Keulse offensief bleef zonder resultaat, mede dankzij een knappe redding van Manuel Neuer in de laatste seconde. Bayern München heeft dankzij de zege weer een marge van acht punten op nummer twee Borussia Dortmund, dat zondag nog in actie komt. 1. FC Köln staat met 33 punten in de middenmoot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.