Dortmund heeft supersub Alcácer na komst Haaland niet meer nodig

Reacties

Paco Alcácer was nog niet eens zo lang geleden dé grote man bij Borussia Dortmund, die vooral als invaller het ene na het andere doelpunt maakte. Na de komst van Erling Haaland is hij echter niet meer nodig en Alcácer staat nu voor een terugkeer naar zijn vaderland Spanje.

Dortmund heeft supersub Alcácer na komst Haaland niet meer nodig
© Pro Shots

De 26-jarige goaltjesdief ontbrak donderdag op de training bij Dortmund. Technisch directeur Michael Zorc gaf op een persconferentie aan dat dit te maken heeft met transferperikelen. 'We hebben hem toestemming gegeven om afsluitende gesprekken met een club uit Spanje te voeren', zei Zorc. Volgens Duitse media gaat het om Villarreal, dat 25 miljoen euro wil betalen voor Alcácer.

Dat is iets meer dan het bedrag dat Dortmund overmaakte naar Barcelona. De Duitsers haalden Alcácer in de zomer van 2018 op huurbasis binnen en lieten een optie tot koop in dit contract opnemen. Na negen doelpunten uit acht officiële wedstrijden wist Dortmund al voldoende en maakte het in december 2018 gebruik van deze optie. De club legde toen een transfersom van 23 miljoen euro op tafel.

Na het tekenen van een tot 2023 doorlopend contract bij Dortmund werd het al snel minder met de scoringsdrift van Alcácer. Dit seizoen begon hij nog wel uitstekend, met vijf goals uit de eerste vier competitieduels, maar blessureleed wierp hem hierna toch weer terug. Nu Haaland in huis is, heeft Alcácer toestemming gekregen om Dortmund na anderhalf jaar te verlaten.

Overigens heeft Haaland wel bewezen dat hij net als Alcácer een supersub genoemd mag worden. In twee invalbeurten heeft de Noor al vijf keer gescoord voor Dortmund. Hij had slechts 57 minuten nodig voor zijn eerste vijf Bundesliga-doelpunten: dat is een record. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.