Dortmund haalt naast Sahin ook Sven Bender terug als coach

Reacties

Nuri Sahin keert als trainer terug bij Borussia Dortmund. Het kind van de club, die in 2001 aansloot in de jeugdopleiding en in totaal bijna vijftien jaar in het geel-zwart speelde, wordt assistent-trainer van Edin Terzic. Die rol gaat hij samen met een andere oud-speler vertolken: ook Sven Bender keert terug.

Dortmund haalt naast Sahin ook Sven Bender terug als coach
© Pro Shots

Sahin stond dit seizoen onder contract bij Antalyaspor, waar hij sinds 2021 hoofdtrainer was. De club heeft echter bevestigd dat Sahin zijn contract heeft laten ontbinden na het ontvangen van een aanbieding vanuit Dortmund. Duitse media verwachten dat Sahin uiteindelijk de opvolger van Terzic wordt. Bender stond ook jarenlang onder contract bij Dortmund, in 2021 beëindigde hij zijn carrière als speler van Bayer Leverkusen. Sindsdien was hij assistent-coach bij de Duitse bond.

Op dertienjarige leeftijd werd Sahin opgenomen in de jeugdopleiding van Dortmund, vier jaar later brak hij al door in de Bundesliga. Uiteindelijk zou hij tot 2011 bij Dortmund blijven spelen, tussendoor werd hij een seizoen verhuurd aan Feyenoord. Na avonturen bij Real Madrid en Liverpool keerde Sahin begin 2013 terug in de Bundesliga. In 2021 speelde hij voor Antalyaspor zijn laatste wedstrijd uit zijn carrière, waarna hij trainer werd bij de Turkse club. Sahin laat Antalyaspor achter als de nummer acht van de SüperLig. Dortmund staat vijfde in Duitsland.

Sahin en Bender komen met Dortmund PSV tegen in de achtste finale van de Champions League. Het duo heeft net als hoofdcoach Terzic een contract tot medio 2025 getekend.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.