Dortmund-fans blijven massaal weg en krijgen steun van stadionspeaker

Reacties

De maandagavondwedstrijden maken behoorlijk wat los in Duitsland. Vorige week gooiden protesterende fans van Eintracht Frankfurt tennisballen op het veld in de rust van het duel met RB Leipzig en gisteravond bleven opvallend veel fans van Borussia Dortmund weg tegen FC Augsburg (1-1).

Dortmund-fans blijven massaal weg en krijgen steun van stadionspeaker

Dortmund wordt normaal gesproken in thuiswedstrijden gesteund door een volgepakt stadion. Daar was nu geen sprake van: de toeschouwersteller kwam niet verder dan 54.300. Dat zijn bijna 25.000 toeschouwers minder dan het gemiddelde bij een thuisduel van Borussia.

Voor aanvang van de wedstrijd kreeg stadionspeaker Norbert Dickel applaus van de fans die wél naar het stadion waren gekomen. 'We respecteren de beslissing van de fans die hebben besloten om thuis te blijven', zei Dickel in de microfoon. 'Wij zijn ook tegen een verdere uitbreiding van het voetbalweekend en zullen dit ter sprake brengen wanneer de volgende tv-deal wordt gesloten.'

De wedstrijd tussen Dortmund en Augsburg was pas de tweede wedstrijd in de Bundesliga die vanwege de uitzendrechten op maandagavond werd gespeeld. Een extra motivatie voor fans om niet naar het stadion te komen was mogelijk de lage temperatuur: het was tijdens de ontmoeting tussen Dortmund en Augsburg zo'n zes graden onder nul.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.