Dortmund-coach verdedigt Haaland na opstootjes: 'Juiste mentaliteit getoond'

Reacties

Erling Haaland kwam zaterdag niet tot scoren bij de knappe comeback van Borussia Dortmund op bezoek bij Eintracht Frankfurt (2-3), maar de spits was na afloop alsnog het onderwerp van gesprek. In de slotfase van het Bundesliga-duel raakte de 21-jarige Noor betrokken bij meerdere schermutselingen, waardoor hij met vuur speelde.

Dortmund-coach verdedigt Haaland na opstootjes: 'Juiste mentaliteit getoond'
© Pro Shots
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt
2 - 3
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Haaland, die zelf de hele wedstrijd fanatiek en kort werd gedekt door Frankfurt-verdediger Martin Hinteregger, liet zich na de 2-2 van Jude Bellingham gaan. Toen Haaland na de treffer van zijn Engelse ploeggenoot de bal snel wilde pakken, hield Hinteregger deze bewust vast. Beide spelers werden vanwege schelden naar elkaar bestraft met een gele kaart.

Kort na de 2-3 van Mahmoud Dahoud kreeg Haaland het aan de stok met Rafael Borré. De voor de beide Frankfurt-goals verantwoordelijke Borré schoffelde de Dortmund-aanvaller onderuit nadat hij tijd wilde rekken bij de cornervlag. Haaland werd na deze actie niet bestraft door arbiter Robert Schröder.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mentaliteit 
Volgens Dortmund-coach Marco Rose zocht Haaland niet de grens op en nam hij niet het risico op een onnodige rode kaart. 'Voetbal bestaat nou eenmaal uit emoties', zei Schröder tegen Kicker. 'Het was over het algemeen een emotionele wedstrijd, die zich ook tot steeds emotioneler ontwikkelde. Naar mijn idee hebben wij juist een goede mentaliteit getoond.'

Ook Dortmund-doelman Gregor Kobel genoot van de intense slotfase en verweet zijn aanvalsleider niets. 'Dat is goed van ons', doelde Kobel bij Sport1 op de getoonde inzet in de laatste minuten van de wedstrijd. 'Zo winnen is geweldig en leuk. We hebben dit op basis van onze mentaliteit gepresteerd.'

Zowel Kobel als Rose was blij dat geen van de betrokkenen de rode kaart kreeg. 'Dat maakte Oli (Frankfurt-trainer Oliver Glasner) ook tevreden. 'Ik heb niet alles goed gezien en kan niet zeggen wie er schuldig is en wie niet.' Haaland zelf reageerde niet op alle commotie. Door de zege blijft Dortmund in het spoor van koploper Bayern München. Na achttien gespeelde duels heeft Dortmund 37 punten, zes minder dan Bayern.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2021/2022

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
5
5
97-37
+60
77
2
Borussia Dortmund
34
22
3
9
85-52
+33
69
3
Bayer Leverkusen
34
19
7
8
80-47
+33
64
4
RB Leipzig
34
17
7
10
72-37
+35
58
5
Union Berlin
34
16
9
9
50-44
+6
57
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.