Dortmund verkleint gat met Bayern na bizarre slotminuten in Frankfurt

Borussia Dortmund heeft na een waar spektakelstuk op bezoek bij Eintracht Frankfurt de achterstand op Bayern München verkleind. Met Donyell Malen in de ploeg vochten de gasten zich knap terug van een 2-0 achterstand.

Eintracht Frankfurt
2 - 3
Borussia Dortmund

Borussia Dortmund hoopte na de nederlaag van Bayern München tegen Borussia Mönchengladbach het gat met de koploper te verkleinen. BVB kreeg echter al vroeg in de wedstrijd een tegenvaller te verwerken. Rafael Borré opende na een kwartier spelen de score. De Colombiaan volleerde de bal uit een vrije trap van Filip Kostic langs keeper doelman Gregor Kobel.

Tien minuten later was het weer raak voor Frankfurt en Borré. Na een strakke voorzet van Kostic leidde geklungel van Marco Reus de 2-0 in. Borré kreeg de bal in zijn voeten geschoven en schoot uit de draai raak.

Het leed voor Dortmund had voor rust nog groter kunnen worden, maar het schot van verdediger Obite N'Dicka kwam tegen de paal. De bezoekers bleven zo in leven en vlak voor rust was Malen dicht bij de aansluitingstreffer. Ook hij raakte het aluminium. Even daarvoor bracht keeper Kevin Trapp al knap redding op een kopbal van Mats Hummels.

Dortmund ging in de tweede helft verder op zoek naar de aansluitingstreffer en die viel twintig minuten voor tijd. Op aangeven van Haaland schoot Thorgan Hazard binnen de zestien de 2-1 binnen. De nummer twee in de Bundesliga zette vervolgens een offensief in om nog een punt mee te nemen uit Frankfurt.

Drie minuten voor tijd viel de 2-2. Jude Bellingham kopte een voorzet van Thomas Meunier fraai langs de kansloze Trapp. Dortmund rook vervolgens bloed en ging op zoek naar meer in het Deutsch Bank Park. Twee minuten na de gelijkmaker maakten de bezoekers de comeback compleet: Mahmoud Dahoud knalde Dortmund met een beauty van buiten de zestien naar de winst. Het verschil met Bayern is na de zege zes punten.