Dortmund-coach Rose daagt Malen uit: 'Hij moet op fysiek vlak sterker worden'

Reacties

Borussia Dortmund start woensdagavond in de Champions League-groep met Ajax met een uitwedstrijd tegen Besiktas. Dortmund-trainer Marco Rose wilde op een persconferentie nog niet aangeven of Donyell Malen tegen de regerend kampioen van Turkije aan de aftrap verschijnt.

Dortmund-coach Rose daagt Malen uit: 'Hij moet op fysiek vlak sterker worden'
© Pro Shots
Beşiktaş
Beşiktaş
1 - 2
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Malen was zaterdag in de spectaculaire competitiewedstrijd van Dortmund tegen Bayer Leverkusen (3-4 winst) nog invaller bij BVB. De voormalig PSV'er kwam na ruim een uur spelen binnen de lijnen voor Axel Witsel. In de voorgaande twee Bundesliga-duels mocht de Oranje-international van Rose wel in de basis starten bij Dprtmund.

'Donyell is een uitzonderlijk goede voetballer, maar hij moet op fysiek vlak sterker worden. We merken wel dat hij zich goed aan de groep heeft aangepast en dat hij in elke wedstrijd die hij speelde ook zijn bijdrage heeft geleverd. We geven Donyell de tijd die hij nodig heeft, maar ondertussen dagen we hem wel uit en moedigen hem daarbij aan', zei Rose.

Favorietenrol
Dortmund-aanvoerder Marco Reus wil zijn team niet in de favorietenrol drukken tegen Besiktas. In groep C van de Champions League komen Dortmund en Besiktas later ook Ajax en Sporting Portugal tegen. 'Ik hou me niet bezig met wie de favoriet is voor deze wedstrijd of in de groep. Het zijn allemaal Champions League-clubs. Natuurlijk hopen we uiteindelijk als nummer één de groep door te komen, maar we starten met deze wedstrijd en daarna kijken we weer verder', aldus Reus, die tijdens de persconferentie niet wilde ingaan op een rel in Duitsland die werd veroorzaakt door Bayern München-directeur Hasan Salihamidzic.

Dortmund bezet in de Bundesliga de derde plaats achter VfL Wolfsburg en Bayern München, maar kreeg in vier wedstrijden al opvallend veel tegendoelpunten: negen. 'Nee, daar zijn we zeker niet tevreden over', zei Rose, die weet dat Besiktas na vier competitieduels in de Turkse Süper Lig koploper is zonder een doelpunt te hebben geïncasseerd. 'Besiktas heeft een team met veel kwaliteit, ze verdedigen agressief en met Miralem Pjanic hebben ze een geweldige speler erbij gehaald. We weten wat we kunnen verwachten, maar ook tot waartoe wij in staat zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.