Dordrecht ruikt periodetitel na stunt bij De Graafschap en uitglijder Emmen

Reacties

De strijd om de derde periodetitel in de Jupiler League heeft vrijdag een verrassende wending gekregen. FC Dordrecht lijkt de lachende derde te worden met De Graafschap en FC Emmen als voornaamste slachtoffers.

Dordrecht ruikt periodetitel na stunt bij De Graafschap en uitglijder Emmen

FC Emmen – Jong AZ 0-2
FC Emmen had met twee wedstrijden te gaan de beste papieren in de strijd om de derde periodetitel. De Drentse formatie had een voorsprong van twee punten op de concurrentie voor een ticket voor de play-offs. Maar de formatie van trainer Dick Lukkien slaagde er niet in Jong AZ op de knieën te krijgen. Sterker nog, het duel in Emmen eindigde voor de thuisploeg in een anticlimax. Een eigen doelpunt van Gersom Klok was het begin van het einde voor de Drenten, die in de laatste minuut ook nog de 0-2 moesten incasseren.

De Graafschap – FC Dordrecht 0-1
De Graafschap heeft een bittere nederlaag tegen FC Dordrecht geleden. De Superboeren kregen voldoende kansen om de wedstrijd naar de hand te zetten, maar moesten toezien dat FC Dordrecht er met de punten vandoor ging. Denis Mahmudov was de gevierde man bij de gasten. Hij nam na een uur de enige treffer voor zijn rekening uit een strafschop, die was toegekend na een overtreding van Filip Bednarek op Robert Mutzers. Alle pogingen van De Graafschap bleven vruchteloos, ook omdat een vrije trap van Mark Diemers tegen de lat eindigde.

Door het verrassende succes op De Vijverberg is Dordrecht de nieuwe koploper in de strijd om de derde periode aangezien ook de kanshebber FC Volendam vrijdag met lege handen bleef. De Schapenkoppen kunnen het maandag tegen RKC Waalwijk op eigen kracht afmaken.

Overige uitslagen:
NEC - FC Volendam 3-0
Jong Ajax - Go Ahead Eagles 0-2
FC Eindhoven - Fortuna Sittard 1-3
Telstar - Helmond Sport 2-3

FC Den Bosch – FC Oss 0-0
MVV Maastricht – Jong FC Utrecht 3-1
RKC Waalwijk - Jong PSV 3-2
SC Cambuur – Almere City FC 2-1

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.