Doorgebroken Engelse jeugdinternational verlengt contract bij Chelsea met zes jaar

Reacties

Chelsea heeft het contract van Levi Colwill met zes jaar verlengd. De jeugdspeler draagt al sinds zijn achtste het tricot van The Blues om zijn schouders en ligt nu tot medio 2029, met een optie voor een extra jaar, vast in Londen.

Doorgebroken Engelse jeugdinternational verlengt contract bij Chelsea met zes jaar
© Pro Shots

De twintigjarige Engelsman brak vorig seizoen definitief door in Engeland, zij het in het shirt van Brighton & Hove Albion. Chelsea verhuurde de verdediger aan de club van Joël Veltman, waar Colwill tot zeventien wedstrijden in de Premier League kwam.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Het is altijd een makkelijke beslissing geweest. Toen ik opgroeide, heb ik alleen Chelsea gekend. Ik heb met de manager gesproken en hij heeft me gerustgesteld en het vertrouwen gegeven dat ik nodig had. Hij heeft niet alleen met me gesproken als speler, maar ook als persoon. Dat maakte een groot verschil', zegt de Engelsman op de clubwebsite van The Blues.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen kreeg de centrale verdediger, die afgelopen zomer met Jong Engeland het EK won, ook het vertrouwen van manager Mauricio Pochettino. Colwill kwam zowel tegen Fulham als tegen zijn vorige club Brighton & Hove Albion in actie. Chelsea sluit de voorbereiding woensdagnacht af met een oefenwedstrijd tegen Borussia Dortmund. De Londenaren starten de competitie met een thuiswedstrijd op Stamford Bridge tegen Liverpool.

Spelersprofiel

L. Colwill


Geboortedatum:
26 februari 2003
Leeftijd:
21
Nationaliteit
Engeland
Lengte:
1,87 m
Gewicht:
83 kg
Huidige club:
Chelsea
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.