Door PSV verhuurde Sadílek alsnog naar het EK door zware straf UEFA

Reacties

Ook Tsjechië heeft de 26-koppige EK-selectie nu officieel bekendgemaakt. Er is zeer goed nieuws voor Michal Sadilek, die afgelopen seizoen werd verhuurd door PSV. Door de fikse schorsing van landgenoot Ondrej Kúdela mag hij alsnog mee naar het eindtoernooi: Sadílek is namelijk opgeroepen als zijn vervanger.

Door PSV verhuurde Sadílek alsnog naar het EK door zware straf UEFA
© Pro Shots

Dinsdag kwam bondscoach Jaroslav Silhavy al met zijn lijst. Die telde echter geen 26, maar nog maar 25 namen. Eén plek bleef namelijk open, omdat de Tsjechische bond wilde afwachten of Kúdela alsnog mee zou mogen doen. De UEFA legde hem in april een schorsing van tien duels op omdat hij zich tijdens het Europa League-duel met Rangers FC racistisch uitliet tegen een tegenstander. De verdediger van Slavia Praag tekende beroep aan tegen tegen de straf.

In afwachting van die uitkomst koos de Tsjechische bond ervoor om Kúdela nog niet helemaal af te schrijven voor het EK. 'We wachten af hoe de beroepszaak van Kúdela zich deze week ontwikkelt', sprak Silhavy. 'We beseffen dat de hoop klein is, maar we willen de deur niet dichtgooien. In ieder geval hebben we tot 1 juni de tijd voor de ene plaats in de EK-selectie.'

Een dag later kwam er echter al witte rook van de UEFA: de schorsing van Kúdela blijft gewoon staan en de verdediger kan dus niet meedoen aan het EK. En dus was er nog een plekje vrij in de selectie. Die wordt nu ingevuld door de 21-jarige Sadilek, zo meldt de Tsjechische bond. Mooi nieuws voor de jongeling, die onder Mark van Bommel regelmatig speeltijd kreeg bij PSV. Hij speelde ook regelmatig als linksback, maar voorafgaand aan afgelopen seizoen vertrok hij op huurbasis naar Slovan Liberec, in zijn vaderland.

Daar presteerde hij afgelopen jaar uitstekend, en dat levert hem nu ook een plek bij de nationale ploeg op. Sadílek toont zich in een reactie dan ook dankbaar richting zijn tijdelijke werkgever. 'Bedankt Slovan Liberec, dat ik het hele seizoen heb mogen voetballen en daardoor mijn dromen waar kan blijven maken. Ik kijk ernaar uit!' Tsjechië speelt in de groepsfase tegen Schotland, Kroatië en England.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.