Door oproer overschaduwde Limburgse derby onbeslist

Reacties

MVV Maastricht en Roda JC Kerkrade hebben elkaar in een vooral op de tribunes verhitte Limburgse derby geen pijn gedaan. Het heenduel in de finale van de play-offs om promotie en degradatie eindigde in 0-0, nadat de fans van de thuisploeg in de rust met ongeregeldheden voor oponthoud hadden gezorgd.

Door oproer overschaduwde Limburgse derby onbeslist

Roda kroop zondag nog door het oog van de naald tegen Helmond Sport (1-1) na een zwak optreden. In de nasleep gebeurde er veel bij de Limburgers. Trainer Yannis Anastasiou werd op non-actief gezet en adviseur Sef Vergoossen toonde zich solidair. Met de teruggekeerde Huub Stevens niet op de bank maar op de tribune in Maastricht hoopte de Eredivisionist zich te handhaven.

Dat dit uitgerekend moest gebeuren in de Limburgse derby was vooral te merken aan MVV. Dat begon nerveus aan de thuiswedstrijd, waardoor de openingsfase voor Roda JC was. Tom Van Hyfte kreeg al snel een grote kans, maar zijn schot verdween via de vingertoppen van Bo Geens voorlangs. De Maastrichtse zenuwen bleken ook uit enkele foute passes van Joeri Schroijen op eigen helft.

Ook Roda JC was bij vlagen slordig. Zo schonk Ognjen Gnjatic met balverlies op eigen helft een grote mogelijkheid aan Patrick N'Koyi, die de al weken uitblinkende doelman Benjamin van Leer op zijn weg vond. Aan de andere kant kreeg Abdul Ajagun nog een halve kopkans uit een verre inworp van de gerehabiliteerde Henk Dijkhuizen, die deze week weer bij de selectie werd gehaald.

Nadat de spelers de kleedkamers hadden opgezocht, duurde het lang voordat zij de wedstrijd konden hervatten. Enkele fans van MVV kwamen in de rust het veld op en zochten de confrontatie met de Roda-aanhang. De stadionomroeper verzocht hen terug te keren naar hun plaatsen, omdat de wedstrijd anders zou worden gestaakt. Aanvoerder Nick Kuipers werd erbij gehaald om hen tot rust te manen.

Toen dat eenmaal was gebeurd kon de tweede helft na een half uur uitloop worden hervat. Beide teams joegen nog op de winnende treffer, maar N'Koyi schoot namens MVV voorlangs en dwong Van Leer andermaal tot een redding. De grootste kans was waarschijnlijk voor Roda, maar na een goede aanval was het schot van Ajagun veel te slap. Omdat ook MVV-invaller Thomas Verheydt geen beslissing meer forceerde, moet die zondag vallen.

'MVV-Roda was beschamend voor het Limburgse voetbal'

'MVV-Roda was beschamend voor het Limburgse voetbal'
Samenvatting: Limburgse derby ontsierd door ongeregeldheden
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.