Door Mancini gewaardeerde 'fantasista' blijft bij FC Volendam

Reacties

FC Volendam heeft ook volgend seizoen de beschikking over Gaetano Oristanio. De negentienjarige aanvallende middenvelder wordt opnieuw gehuurd van Internazionale, zo maakt de promovendus bekend via de officiële kanalen. Vorig seizoen speelde Oristanio met 7 doelpunten in 35 wedstrijden een belangrijke rol in het succesvolle seizoen van Volendam.

Door Mancini gewaardeerde 'fantasista' blijft bij FC Volendam
© Pro Shots

De nieuwe huurovereenkomst is opnieuw voor de duur van een seizoen. Oristanio heeft bij Inter geen uitzicht op speeltijd, maar heeft in Nederland wel grote stappen gezet in zijn ontwikkeling. Hij debuteerde vorige maand in een EK-kwalificatiewedstrijd voor Italië Onder-21 en werd door bondscoach Roberto Mancini ook uitgenodigd voor een trainingsstage bij de A-ploeg.

Op de hoogte blijven van al het transfernieuws? Bekijk onze speciaal ingerichte pagina op vi.nl/transfers.

'Voor Inter, voor FC Volendam én voor Gaetano zelf was het logisch deze samenwerking te verlengen', licht technisch directeur Jasper van Leeuwen toe. 'Ik heb Gaetano vorig jaar aangekondigd met het mooie Italiaanse woord fantasista (spelmaker, red.). Afgelopen seizoen heeft hij even tijd nodig gehad om te wennen aan een andere speelstijl en de vele opdrachten die bij zijn nieuwe rol hoorden. Ook moest hij eerst fysiek sterker worden om aan te haken bij de intensiteit van een eerste elftal.'

Na de aanpassingsperiode kwam de Italiaan tot bloei, zag Van Leeuwen. 'Zeker vanaf de lente is Gaetano door die barrières heen gebroken en liet hij steeds meer zien wat hij als fantasista in zijn mars heeft. Bij vlagen druipt de klasse er nu al vanaf en wij zijn overtuigd dat hij in dit tweede jaar een nog hoger niveau gaat halen. Daarbij is Gaetano op meerdere aanvallende posities inzetbaar.' Oristanio speelde vorig seizoen vooral als nummer 10, maar sporadisch ook op alle posities in de voorhoede.

Eind vorige maand werd al bekend dat Volendam ook een andere Inter-huurling meeneemt naar de Eredivisie. De Servische doelman Filip Stankovic wordt wederom een seizoen gehuurd van de Serie A-club. Hij stond vorig seizoen 28 keer onder de lat bij de ploeg van trainer Wim Jonk. Verder wordt Francesco Antonucci opnieuw gehuurd van Feyenoord. Tot slot is Benaissa Benamar, vorig seizoen op huurbasis actief voor Volendam, definitief overgenomen van FC Utrecht. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.