Donnarumma maakt favorietenrol waar en is beste keeper van het jaar

Reacties

Gianluigi Donnarumma heeft de Yashin Award gewonnen. Dat is de prijs voor beste doelman die ieder jaar door het Franse tijdschrift France Football wordt uitgereikt. Donnarumma bleef Édouard Mendy van Chelsea en Jan Oblak van Atlético Madrid voor.

Donnarumma maakt favorietenrol waar en is beste keeper van het jaar
© Pro Shots

Gianluigi Donnarumma was na zijn belangrijke rol tijdens het voor Italië zo glorieus verlopen EK de favoriet om Liverpool-doelman Alisson op te volgen als winnaar van de Yashin Trophy (vernoemd naar de legendarische Russische doelman Lev Yashin), die in 2019 voor het eerst werd uitgereikt. De 22-jarige doelman werd afgelopen zomer uitgeroepen tot Beste Speler van het EK en was in het seizoen 2020/21 ook de Beste Keeper van de Serie A dankzij zijn prestaties voor AC Milan, dat hij afgelopen zomer verruilde voor Paris Saint-Germain.

De concurrentie was echter pittig. Zo kende Mendy een uitermate succesvol seizoen met Chelsea, waamee hij de Champions League won. Het leverde de Senegalese international al de UEFA-titel van Doelman van het Jaar op, waarvoor ook Donnarumma genomineerd was. Met onder anderen Thibaut Courtois (Real Madrid), Ederson (Manchester City), Keylor Navas (PSG), Manuel Neuer (Bayern München), Jan Oblak (Atlético Madrid) en Kasper Schmeichel (Leicester City) waren er meer topkeepers van naam genomineerd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.