Jorginho volgt Lewandowski op als UEFA Men's Player of the Year

Reacties

Jorginho heeft na de loting voor de Champions League de prijs voor UEFA Men's Player of the Year in ontvangst genomen. De middenvelder van Chelsea is door de Europese voetbalbond beloond voor zijn goede prestaties.

Jorginho volgt Lewandowski op als UEFA Men's Player of the Year
© Pro Shots

Jorginho pakte in het afgelopen seizoen de twee belangrijkste Europese prijzen. Met Chelsea won de middenvelder de Champions League, waarna hij met Italië Europees kampioen werd. Jorginho was samen met N'Golo Kanté en Kevin De Bruyne genomineerd voor de UEFA Men's Player of the Year-award en mag weer een prijs aan zijn palmares toevoegen. 

Jorginho is de opvolger van Robert Lewandowski, die de prijs vorig jaar won. Net als vorig jaar eindigden Lionel Messi en Cristiano Ronaldo ook nu weer niet in de topdrie. Het tijdperk dat de twee aanvallers alle awardshows voor zich opeisten, lijkt definitief voorbij te zijn.

Beste keeper, verdediger, middenvelder en aanvaller
Jorginho was natuurlijk ook genomineerd voor de prijs van beste middenvelder in het afgelopen Champions League-seizoen. Deze trofee ging echter naar Kanté. Edouard Mendy werd gekozen tot beste doelman en Rúben Dias van Manchester City tot beste verdediger. Erling Haaland (Borussia Dortmund) mag zich de beste aanvaller van het vorige Champions League-jaar noemen. 

Coach van het Jaar
De prijs voor Coach van het Jaar ging naar Thomas Tuchel. Hij stapte vorig seizoen halverwege in bij Chelsea, na zijn ontslag bij Paris Saint-Germain, en gidste de Londenaren naar de Champions League-eindzege. Tuchel verzamelde meer stemmen dan Pep Guardiola en de Italiaanse bondscoach Roberto Mancini.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.