Domper voor Ivoorkust: talisman Haller mist start Afrika Cup

Reacties

Een streep door de rekening van Ivoorkust. Tijdens de start van de Afrika Cup ontbreekt aanvalsleider Sébastien Haller namelijk. De oud-Ajacied moet verstek laten gaan wegens een blessure.

Domper voor Ivoorkust: talisman Haller mist start Afrika Cup
© Pro Shots
Ivoorkust
Ivoorkust
2 - 0
Guinee-Bissau
Guinee-Bissau

Er waren al langere tijd twijfels over de fitheid van Haller. Jean-Louis Gasset twijfelde echter niet om hem te selecteren. 'Want hij is de leider', verklaarde de bondscoach.

'Ik denk dat Haller dé spits van Ivoorkust is', sprak Gasset na zijn defintieve Afrika Cup-selectie in L’Équipe. De aanvaller kreeg een status aparte. 'Maar voor een speler als hij ben ik bereid dat risico te nemen. Ik wil het hele proces met hem doorlopen.'

Dat risico heeft nu geresulteerd in het feit dat Gasset een speler minder ter beschikking heeft voor het groepsduel met Guinee-Bissau. 'We voelen druk maar willen dat ook positief gebruiken', sprak Gasset op de persconferentie nadat hij bevestigde dat zijn ster er niet bij was.

Of Haller in het restant van de groepsfase beschikbaar is, weet het gastland nog niet. De andere twee tegenstanders zijn Nigeria en Equatoriaal Guinea.

Bekijk hier al onze video's
Meer Afrika Cup
Meer over Afrika Cup
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.