Verrassend Ivoorkust: niet-fitte Haller naar Afrika Cup, Zaha blijft thuis

Reacties

Ivoorkust heeft de selectie voor de Afrika Cup bekendgemaakt. De titelfavoriet openbaarde de 27 namen die mee gaan naar het eindtoernooi donderdagavond. Opmerkelijk is de terugkeer van Nicolas Pépé, terwijl Wilfried Zaha schittert door afwezigheid.

Verrassend Ivoorkust: niet-fitte Haller naar Afrika Cup, Zaha blijft thuis
© Pro Shots

Bondscoach Jean-Louis Gasset onthulde zijn selectie voor het eindtoernooi, waarvan Ivoorkust het gastland is. Op 13 januari zal Sébastien Haller in ieder geval van de partij zijn. De aanwezigheid van de oud-Ajacied stond door een blessure op de tocht, maar Gasset neemt het risico om Haller tóch te selecteren. 'Want hij is de leider', verklaarde de bondscoach.

'Ik denk dat Haller dé spits van Ivoorkust is', sprak Gasset in L’Équipe. De aanvaller bevindt zich dus in een luxe-positie, terwijl het nog onduidelijk is of hij fit genoeg gaat zijn om te spelen. 'Maar voor een speler als hij ben ik bereid dat risico te nemen. Ik wil het hele proces met hem doorlopen.'

Dat Zaha ontbreekt, is opmerkelijk. Bij Galatasaray speelt de aanvaller regelmatig. Iets wat Pépé overigens ook doet bij Trabzonspor, maar de afgelopen tijd maakte de voormalige Arsenal-flop nooit deel uit van de selectie van Ivoorkust. Brighton & Hove Albion-aanvaller Simon Adinora krijgt dezelfde voorkeursbehandeling als Haller, want ook hij is niet fit, maar gaat wel mee naar het toernooi.

Ivoorkust is op de Afrika Cup ingedeeld in een groep met Guinee-Bissau, Nigeria en Equatoriaal Guinea. Op 13 januari zal het toernooi voor de favoriet beginnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Afrika Cup
Meer over Afrika Cup
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.