Domper voor Guardiola: Haaland en Doku ontbreken bij Man City

Reacties

Erling Haaland ontbreekt zondagmiddag vanwege een voetblessure in het uitduel van Manchester City met Luton Town. Dat heeft de regerend kampioen bevestigd, nadat Engelse media eerder al melding maakten van de absentie van de Noorse spits. Ook Jeremy Doku zit niet in de wedstrijdselectie.

Domper voor Guardiola: Haaland en Doku ontbreken bij Man City
© Pro Shots
Luton Town
Luton Town
1 - 2
Manchester City
Manchester City

Het ontbreken van Haaland is vanzelfsprekend een forse tegenvaller voor manager Pep Guardiola. De 23-jarige topschutter was dit seizoen in alle competities al negentien keer trefzeker, al scoorde hij niet in de laatste twee Premier League-duels met Tottenham Hotspur (3-3) en Aston Villa (1-0 nederlaag).

In totaal wacht City inmiddels vier competitieduels op een zege, waardoor een overwinning op bezoek bij Luton Town meer dan welkom is voor de winnaar van de treble van afgelopen seizoen. Het leidde tot de nodige kritiek op City, dat de achterstand op koploper Liverpool zag oplopen tot zeven punten.

In dat opzicht komt het slecht uit dat ook Doku opnieuw niet inzetbaar is. De Belgische dribbelaar kreeg veel lovende kritieken sinds hij afgelopen zomer overkwam van Stade Rennes. Tegen Aston Villa was de 21-jarige vleugelaanvaller er afgelopen woensdag ook al niet bij. 

Guardiola vindt dat zijn ploeg onredelijk wordt behandeld. 'Wat ze van ons eisen, eisen ze niet van onze vrienden. Er is één team dat faalt als het de Premier League niet wint, dat zijn wij. Als de anderen niet winnen, is het omdat City kampioen moet worden. Dat is moeilijk om mee om te gaan.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
7
3
96-34
+62
91
2
Arsenal
38
28
5
5
91-29
+62
89
3
Liverpool
38
24
10
4
86-41
+45
82
4
Aston Villa
38
20
8
10
76-61
+15
68
* Actueel tot en met 27 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.