Aston Villa speelt bijna perfecte wedstrijd en legt Man City over de knie

Reacties

Manchester City is tegen Aston Villa tegen het vierde puntenverlies op rij opgelopen in de Premier League. De landskampioen van Engeland beet zich stuk op Aston Villa en kreeg in de slotfase de rekening gepresenteerd: 1-0.

Aston Villa speelt bijna perfecte wedstrijd en legt Man City over de knie
© Pro Shots
Aston Villa
Aston Villa
1 - 0
Manchester City
Manchester City

Manchester City speelde afgelopen zondag tegen Tottenham Hotspur een spectaculaire wedstrijd waarin veel energie gelegd werd, maar tegen Aston Villa was het tegenovergestelde het geval. Sterker, er werd amper iets gecreërd en het was vooral Aston Villa dat de kansen kreeg en een nagenoeg perfecte wedstrijd speelde. Een bevlieging van Erling Haaland is normaal gesproken genoeg voor Manchester City om het ijs te breken, maar de trefzekere Noor werd door Aston Villa vakkundig uitgeschakeld. Hij kwam in de gehele wedstrijd tot slechts twee pogingen.

De grootste kans in de eerste helft was van Pau Torres, die op doelman Ederson stuitte. Daarna moest het vooral komen van uitblinker Leon Bailey, Douglas Luiz en Ollie Watkins. De speech van Guardiola in de rust sorteerde voor Manchester City weinig effect. Zijn ploeg leek op het tandvlees te lopen - en met de wedstrijd tegen Tottenham nog in het achterhoofd - is dat zo gek nog niet. Aston Villa voerde de druk op, maar moest nog even wachten op de beloning.

Daar waar Guardiola met Matheus Nunes, Mateo Kovacic en Oscar Bobb steeds meer vers bloed in het veld bracht om toch nog een overwinning te forceren, bleef Aston Villa ongewijzigd jagen op de verdiende openingsgoal. Een kwartier voor tijd kreeg de ploeg van manager Unai Emery dan eindelijk loon na werken, toen Bailey een van richting veranderd schot achter Ederson zag belanden. Douglas Luiz raakte kort daarna van buiten de zestien de paal.

Dat Manchester City volledig overklast werd, blijkt wel uit de statistieken: Aston Villa fabriceerde liefst 21 pogingen en dat is een record, want nog nooit creërde een Premier League-club zoveel kansen tegen het Manchester City van Guardiola.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de vijf minuten die erbij kwamen, moest Aston Villa diep gaan, maar de zege werd uiteindelijk op karakter over de streep getrokken. De achterstand van Manchester City op koploper Arsenal is inmiddels zes punten. Aston Villa is de nieuwe nummer drie van Engeland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.