Domper voor Ehizibue ondanks late voorsprong van Köln

FC Augsburg en 1. FC Köln hebben zondag een punt overgehouden aan een wedstrijd die pas in de slotfase leuk werd. De thuisploeg maakte in de eerste helft een goede indruk, miste een uitgelezen kans op 1-0, kwam vervolgens op achterstand en maakte vliegensvlug gelijk.

FC Augsburg
FC Augsburg
1 - 1
1. FC Köln
1. FC Köln

In het eerste bedrijf ging het vooral over Köln-doelman Timo Horn. Hij stopte in november bij de ontmoeting in Keulen al een penalty van André Hahn en Augsburg mocht het zondag na een klein half uur weer proberen. De doelman van Köln ging zelf in de fout en haalde Noah-Joel Sarenren-Bazee naar de grond, maar stopte vervolgens de penalty van Florian Niederlechner door naar zijn rechterhoek te duiken.

Een voorsprong voor Augsburg was gezien de eerste helft terecht geweest, maar bij rust stond het 0-0. Mede dankzij Horn, die na de gestopte strafschop nog een poging van Niederlechner tegenhield met zijn vuisten. Na rust had Köln, waar Kingsley Ehizibue in de basis stond, wat meer in de melk te brokkelen. In de slotfase leverde dat een goal op. Ehizibue stoomde op aan de rechterkant en gaf voor op Ismail Jakobs. Die bediende op zijn beurt invaller Anthony Modeste en zag de spits de score openen: 0-1. Kort daarna lag de bal er echter al aan de andere kant in toen Philipp Max voor de gelijkmaker zorgde. Zo pakten beide ploegen toch één punt.

Beide teams hadden twee extra punten goed kunnen gebruiken om bij de degradatiestreep vandaan te blijven. Augsburg staat daar nu vier punten vandaan op de dertiende plek met 32 punten. Köln staat één plek hoger en heeft 35 punten.