RB Leipzig haalt uit, weer belangrijke rol Xavi Simons

RB Leipzig blijft volop in de race om Champions League-voetbal. Mede dankzij Xavi Simons werd uit bij 1. FC Köln met grote cijfers gewonnen.

1. FC Köln
1. FC Köln
1 - 5
RB Leipzig
RB Leipzig

Door sterk combinatiespel kon Simons al na veertien minuten spelen het openingsdoelpunt voor zijn rekening nemen. De Oranje-international staat inmiddels al op acht goals en negen assists in 25 Bundesliga-wedstrijden.

Even leek het erop dat Leipzig een moeizame wedstrijd tegemoet zou gaan, omdat Sargis Adamyan al snel voor 1-1 zorgde, maar in de tweede helft werd de thuisploeg volledig overklast door Leipzig. Door een vlotte dubbelslag van Loïs Openda, die in vier minuten tijd twee keer scoorde (waaronder een keer op aangeven van Simons), was het voor Köln al snel gedaan.

Amadou Haidara en Yussuf Poulsen scoorden daarna ook nog, waardoor er na 93 minuten spelen een 1-5 eindstand op het scorebord stond.