'Dollen met een vriend' dreigt vervelend staartje te krijgen voor Bernardo Silva

Reacties

De FA heeft besloten om Bernardo Silva te vervolgen voor een tweet die de Portugees vorige maand de wereld in slingerde. De middenvelder van Manchester City moet nu serieus vrezen voor een (langdurige) schorsing.

'Dollen met een vriend' dreigt vervelend staartje te krijgen voor Bernardo Silva
© Pro Shots

Silva maakte op social media een grapje richting ploeggenoot Benjamin Mendy. De Portugees plaatste een foto van een jonge Mendy met daarnaast een logo van een Spaans chocoladesnoepjesmerk. Het logo betreft een donker stripfiguurtje, waardoor op social media al snel ophef ontstond. Het bericht van Silva werd racistisch genoemd.

Nadat Mendy met een glimlach had gereageerd, en Silva zich had afgevraagd of 'dollen met een vriend nu ook al verkeerd was', besloot de middenvelder zijn tweet toch maar te verwijderen. De commotie was toen al ontstaan. In Engeland wordt zelfs gesproken over een maximale schorsing van liefst zes duels. Nu de FA Silva gaat vervolgen, moet hier serieus rekening mee gehouden worden.

Silva heeft tot 9 oktober de tijd om te reageren op de aanklacht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.