Dolenthousiaste Howe verheugt zich op debuut Botman

Reacties

De kans is groot dat Newcastle United-verdediger Sven Botman zaterdag al start in de Premier League-wedstrijd tegen Nottingham Forest. Manager Eddie Howe is erg blij met hoe de 22-jarige verdediger zich al gemanifesteerd heeft bij zijn nieuwe club.

Dolenthousiaste Howe verheugt zich op debuut Botman
© Pro Shots
Newcastle United
Newcastle United
2 - 0
Nottingham Forest
Nottingham Forest

Botman is door Newcastle voor 37 miljoen euro overgenomen van Lille. Hij is met die transfersom de op twee na grootste aankoop in de historie van The Magpies, na Joelinton en Bruno Guimarães. Howe vertelde vrijdag tijdens zijn persconferentie over de start van de Oranje-international in Newcastle: 'Ik heb hem tijdens de voorbereidingsperiode natuurlijk van dichtbij gezien en ik heb kunnen zien hoeveel talent hij heeft.'

'Ik denk dat Botman alles is waar we op hoopten. Hij is technisch erg goed, heeft veel kracht en is defensief sterk. Volgens mij is hij klaar om direct te spelen', ging Howe enthousiast verder. 'Ik ben erg blij met deze aankoop', sloot hij het onderwerp af.

Vlak voor de competitiestart is het de vraag hoeveel aankopen er nog gaan komen bij de middenmoter. Na de Saoedische overname gedurende vorig seizoen werd in deze transferperiode vuurwerk verwacht. Tot nu toe is er 66 miljoen euro uitgegeven. Naast Botman zijn Matt Targett en Nick Pope de andere twee aankopen.

Howe stelde daags voor de thuiswedstrijd tegen Nottingham Forest dat het niet realistisch was om te verwachten dat grote sterren zouden worden gehaald. Grote sterren worden ook niet meer gehaald voor het verstrijken van de deadline, zei de manager. 'Nu zien jullie dat ik eind vorig seizoen de waarheid vertelde. Door Financial Fair Play zijn we niet in de positie om de salarissen te betalen waar jullie het over hebben. We moeten creatief en slim zijn. Dat is in de komende jaren nog zo.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.