Dolend PSV met beroerde uitcijfers op weg naar De Kuip

Reacties

De spelers van PSV zullen niet overlopen van vertrouwen wanneer zij zondag het veld van De Kuip opstappen. De Eindhovenaren zijn bezig aan een beroerde reeks in uitwedstrijden en een bezoek aan Feyenoord is toch al niet de favoriet van de nummer drie van de Eredivisie.

Dolend PSV met beroerde uitcijfers op weg naar De Kuip
© Pro Shots

Hoewel trainer Mark van Bommel probeert positief te blijven, zijn de cijfers van PSV in uitwedstrijd belabberd te noemen. Op 29 september van dit jaar werden er voor het laatst drie punten bijgeschreven in de Eredivisie na een wedstrijd buiten het Philips Stadion. PSV won toen met 0-4 van PEC Zwolle, een paar dagen later werd er ook in Noorwegen gewonnen in het Europa League-duel met Rosenborg BK (1-4).

Die laatste uitslag laat wel zien hoe het met de vorm van PSV is gesteld, want in eigen huis kwam de ploeg donderdag niet verder dan 1-1 tegen Rosenborg. Dat de uitwedstrijden tegen FC Utrecht (3-0), Sparta Rotterdam (2-2), LASK Linz (4-1), Willem II (2-1), Sporting Portugal (4-0) en FC Emmen (1-1) de laatste weken geen enkele driepunter opleverden, is eveneens veelzeggend.

Op bezoek bij Feyenoord hoopt PSV de slechte reeks te doorbreken. Vorig seizoen wonnen de Rotterdammers nog met 2-1, wat destijds pas het eerste puntenverlies betekende voor de mannen van Van Bommel. Dit seizoen is alles anders. Bovendien heeft PSV in de Eredivisie-historie pas twaalf keer gewonnen in De Kuip, waar het in competitieverband toch al 63 keer op bezoek ging.

'PSV is als collectief de lucht ingegaan en te pletter geslagen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.