Dolend Olympique Lyon roept hulp in van voormalig NBA-kampioen

Reacties

Het ooit oppermachtige Olympique Lyon wacht ook na tien competitieduels nog altijd op zijn eerste overwinning. Trainer Fabio Grosso heeft de zevenvoudig kampioen nog niet van de laatste plaats in de Ligue 1 kunnen leiden, maar kan wel rekenen op de steun van de fans. In tegenstelling tot eigenaar John Textor.

Dolend Olympique Lyon roept hulp in van voormalig NBA-kampioen
© Pro Shots
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
1 - 1
Metz
Metz

Textor beloofde eerder dit seizoen nog aan de Lyon-aanhang dat de club zich in januari zal gaan versterken om zo uit het diepe dal te kruipen waarin de club zich momenteel vindt. Afgelopen zomer waren Les Gones door maatregelen van de overkoepelende organisatie LFP beperkt in hun mogelijkheden op de transfermarkt. Tegenover het vertrek van meer dan 100 miljoen euro aan spelers stond de komst van tien spelers, ter waarde van nog geen twintig miljoen euro.

Met die selectie bleek Laurent Blanc niet in staat om te presteren en ook Grosso krijgt de ploeg ondanks de aanwezigheid van vedetten als Alexandre Lacazette en Corentin Tolisso niet aan de praat. Na het 1-1 gelijkspel tegen FC Metz van zondag erkende de Italiaanse wereldkampioen dat er iets ontbreekt bij Lyon. 'De spelers laten hun kwaliteiten niet zien. We hadden wel de kansen om te winnen, maar het lukte niet. Waarom weet ik niet, dan hadden we niet in deze situatie gezeten.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Grosso blijft echter pal voor zijn spelersgroep staan en liet na afloop van het tiende competitieduel op rij zonder zege naar de fanatieke fans, om hen toe te spreken. 'We zullen alles geven', beloofde de 45-jarige trainer. 'We hebben geprobeerd de overwinning te pakken en we geven niet op. Het moet ons lukken, we denken aan niets anders. Jullie zijn heel speciaal en ik beloof jullie dat we alles zullen geven.' Het resulteerde in een luid applaus van de aanhang.

Dat Textor in Brazilië aanwezig was bij een wedstrijd van Botafogo, dat ook eigendom is van de Amerikaanse zakenman, leidde tot gezang van de Lyon-supporters, die zich afvroegen waar Textor was. Oud-basketballer Tony Parker, die vier keer kampioen werd in de NBA, was wel aanwezig en vertelde dat Textor hem heeft gevraagd de club te helpen. 'Hij wil dat ik toetreed tot het bestuur. Ik wil graag helpen. Ik heb met de spelers gesproken en ze zijn allemaal gemotiveerd en geven niet op.'

Ligue 1

Stand Ligue 1 2023/2024

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
13
Strasbourg
32
9
9
14
35-47
-12
36
14
Nantes
32
9
6
17
29-49
-20
33
15
Le Havre
32
7
11
14
33-42
-9
32
16
Metz
32
8
5
19
34-54
-20
29
17
Lorient
32
6
8
18
37-63
-26
26
18
Clermont
32
5
10
17
26-54
-28
25
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Olympique Lyon
Meer over Olympique Lyon
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.