Lyon stelt ook in eerste duel sinds aanval op spelersbus zwaar teleur

Olympique Lyon heeft ook het tiende competitieduel van dit seizoen niet kunnen winnen. De roemruchte club die tussen 2002 en 2008 zeven keer op rij kampioen werd, speelde gelijk tegen laagvlieger Metz en blijft daardoor laatste. En dat na een week die in het teken stond van de schandalige gebeurtenissen rond het uitduel met Marseille.

Olympique Lyonnais
1 - 1
Metz
Metz

Die wedstrijd van Lyon werd immers verplaatst naar 6 december omdat de bus in aanloop naar het duel werd bekogeld door hooligans. Lyon-coach Fabio Grosso raakte daarbij gewond omdat hij glasscherven tegen zijn hoofd aan kreeg.

In het Groupama Stadium hoopte de opvolger van de dit seizoen ontslagen Laurent Blanc al die ellende eindelijk eens weg te spoelen. Dat plan mislukte flink. Voor rust was Metz al de betere ploeg. Lyon, met voormalig Ajacied Nicolás Tagliafico (foto) in de basis, mocht doelman Anthony Lopes danken dat de rust werd gehaald zonder tegentreffers.

Dat lukte de sluitpost na rust niet meer. Lyon kon maar moeilijk een vuist maken en kwam in de 77ste minuut op achterstand door een treffer van Alblie Jallow. De aanvaller van Metz nam de bal achter zijn standbeen langs mee en schoot via de binnenkant van de paal raak: 0-1. Die voorsprong hield de formatie van Laszlo Bölöni niet vast. Terwijl de zevende nederlaag van het seizoen dreigde, bezorgde Skelly Alvero Lyon op aangeven van invaller Rayan Cherki nog een punt door de bal in het doel te krullen:1-1.

Veel schiet Lyon niet met het punt op. De dolende topclub van weleer staat na tien competitieduels nog altijd op nul zeges en is de troosteloze hekkensluiter van Frankrijk. Metz blijft zestiende met zes punten meer.