Dolberg schiet Ajax naar oefenzege op Gladbach

Ajax heeft dinsdagavond een oefenzege geboekt op Borussia Mönchengladbach. Kasper Dolberg maakte het winnende doelpunt tegen de nummer vier van de Bundesliga: 2-1.

Ten opzichte van het Eredivisie-duel met NAC Breda van afgelopen zaterdag (0-8) voerde trainer Marcel Keizer vier wijzigingen door. Deyovaisio Zeefuik verving aanvoerder Joël Veltman op de rechtsbackpositie, Frenkie de Jong en Siem de Jong begonnen in de basis op het middenveld en in de spits kreeg Klaas-Jan Huntelaar de voorkeur boven Dolberg.

Justin Kluivert begon opnieuw als linksbuiten en beloonde dat vertrouwen in de veertiende minuut. Een indraaiende vrije trap van de aanvaller belandde uiteindelijk via Gladbach-verdediger Reece Oxford binnen: 1-0. Huntelaar liet vervolgens een aardige kans op de 2-0 liggen na een prima pass van Matthijs de Ligt.

Tien minuten na rust werd het 1-1 via Vicenzo Grifo, die net als een hoop andere reservespelers de kans kreeg bij Die Fohlen. De zege ging uiteindelijk toch naar Ajax. Invaller Dolberg was het eindstation na een prima aanval via Hakim Ziyech en Siem de Jong en schoot de winnende binnen: 2-1.