Dolberg kijkt terug op Ajax-periode: 'Praatte niet zoveel met Bosz'

Reacties

Als spits van Anderlecht beleeft Kasper Dolberg de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Met zijn transfer van OGC Nice naar Brussel is de Deense spits weer wat dichter bij de plek gekomen waar hij doorbrak in het betaald voetbal: Ajax.

Dolberg kijkt terug op Ajax-periode: 'Praatte niet zoveel met Bosz'
© Pro Shots

Het Nieuwsblad sprak uitgebreid met Dolberg over het nieuwe seizoen, maar ook over zijn periode bij Ajax. Het welbekende stoïcijnse heeft de spits niet verloren sinds zijn vertrek naar Ajax. 'Ik heb me dat nooit aangetrokken', zei hij over de vergelijkingen met Zlatan Ibrahimovic en Marco van Basten die werden gemaakt in het verleden. 'Ik vond het niet negatief om met hen vergeleken te worden, maar Ibrahimovic of Van Basten: ik zette dat makkelijk opzij.'

Dolberg werd door Ajax op jonge leeftijd weggeplukt uit Denemarken, een seizoen later was hij al de eerste spits in een elftal dat de finale van de Europa League bereikte. Dolberg beleefde onder trainer Peter Bosz zijn productiefste seizoen uit zijn profcarrière. De Deen voelde zich goed onder de coach, maar drukte dat niet per se uit in woorden.

Kasper Dolberg krijgt na het seizoen 2016/17 uit handen van trainer Peter Bosz de prijs voor Talent van het Jaar.
© Pro Shots
Kasper Dolberg krijgt na het seizoen 2016/17 uit handen van trainer Peter Bosz de prijs voor Talent van het Jaar.

'Als je een coach hebt die in jou gelooft, dan wordt het makkelijker. Dat betekent niet dat de trainer voortdurend met mij moeten praten. Met Peter Bosz sprak ik helemaal niet zoveel', keek Dolberg terug op zijn periode in Nederland. 'We begrepen elkaar zonder veel woorden en als ik eens een mindere wedstrijd had, dan zei hij: "Volgende keer scoor je wel."'

Anderlecht is dus de volgende stap voor Dolberg. 'Ik zie gelijkenissen met Ajax. Er wordt getraind op heel hoog niveau en er wordt gewerkt aan positief voetbal. Ik kan me hier makkelijk integreren.' Dolberg moet wel aan de bak, want Anderlecht draaide een teleurstellend seizoen.

Door de elfde plek in de competitie plaatste Anderlecht zich niet voor Europees voetbal en was het seizoen al op 23 april klaar voor de hoofdstedelingen. Zo zitten er ruim drie maanden tussen de laatste en eerstvolgende officiële wedstrijd van Anderlecht. Op 28 juli wordt het seizoen geopend tegen Union Sint-Gillis. Daarvoor speelt Anderlecht nog één oefenwedstrijd en dat is uitgerekend tegen Ajax op 22 juli.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.