Dogan is na een seizoen uitblinken een investering zonder risico

Reacties

Een ongekend goed seizoen was het al voor Huseyin Dogan. De bij TOP Oss tot valse tweede spits getransformeerde ex-Spartaan is - samen met Bryan Smeets - het geheim van de grootste verrassing in de Keuken Kampioen Divisie. TOP Oss legde door de 0-4 zege bij Helmond Sport beslag op plek zes en verdiende zo een rondje vrijaf in de play-offs.

Dogan is na een seizoen uitblinken een investering zonder risico

Het is geen toeval dat de inmiddels 25-jarige Dogan in de allerlaatste wedstrijd nogmaals zijn handtekening zette onder de uitslag. Twee assists en een treffer nam hij voor zijn rekening, als een leider nam hij Oss in de tweede helft bij de hand. Van de eerste tot de laatste speeldag heeft hij TOP Oss terugbetaald voor het vertrouwen dat de club in hem had. Een topseizoen bij TOP.

Dogan zat op een dood spoor nadat hij Sparta had verlaten. Een Russisch avontuur prikkelde niet, hij wilde in Nederland laten zien dat hij niet vergeten moest worden. De speler met de fraaie vrije trap werkte hard, zorgde dat hij fit was en greep de kans bij TOP Oss met beide handen aan. Onder zijn niveau zeiden de kenners, maar Dogan zelf was tevreden met de mogelijkheid die hij kreeg.

Huseyin Dogan: dit seizoen goed voor 21 goals in de Keuken Kampioen Divisie.
Huseyin Dogan: dit seizoen goed voor 21 goals in de Keuken Kampioen Divisie.

Vorig seizoen zwierf hij door het elftal, dit seizoen maakte trainer Klaas Wels van hem een valse tweede spits. Het bleek de ideale positie voor de Hagenaar. Dogan schoot uit alle standen, klikte prima met de man achter de spitsen Smeets en ontpopte zich tot het geheime wapen van de 5-3-2-formatie uit Oss. Hij eindigde op 21 treffers en in de play-offs wacht een nieuwe confrontatie met Sparta. Op Het Kasteel debuteerde hij als prof en kreeg hij de handen van het publiek op elkaar als hij zich achter een vrije trap nestelde. Onlangs keerde hij met TOP Oss terug in Rotterdam en won er met 1-4. Uiteraard vervulde Dogan een hoofdrol.

Nog twee of vier wedstrijden kan TOP Oss van hem genieten, want het is aannemelijk dat er clubs dingen naar de gunsten van Dogan. Hij deed een stap terug en wil er nu een paar vooruit maken. Zelf afgedwongen, niets cadeau gekregen en nu een gewilde speler. Hij zal een weloverwogen keuze maken. Het systeem in Oss bevalt hem en hij gedijt er uitstekend. Dogan is een complete speler geworden, gesneden uit het juiste hout. Hem vastleggen lijkt een investering zonder risico.

De topvijf van speeldag 38:

1. Huseyin Dogan (TOP Oss) 8,0
2. Emil Hansson (RKC Waalwijk) 8,0
3. Mohamed Hamdaoui (FC Twente) 8,0
4. Radomir Novakovic (Roda JC Kerkrade) 8,0
5. Jeremy Helmer (Jong AZ) 8,0

Twee spelers van Jong Ajax en Jong AZ in Elftal van de Week

De jonge Radomir Novakovic maakte opnieuw een prima indruk in het doel bij Roda JC. Over de positie onder de lat lijken ze zich in Kerkrade geen zorgen te hoeven maken voor de komende jaren. De uithaal van Jong Ajax tegen Almere City leverde de verdedigers de complimenten op. Justin Timber en Perr Schuurs (die twee keer scoorde) haalden het elftal van de week. Stefan Velkov van FC Den Bosch vergezelt het tweetal in de defensie.

Mohamed Hamdaoui (FC Twente) maakte opnieuw een uitstekende indruk. De van De Graafschap gehuurde speler was op maandag nog sterk tegen Jong Ajax, tegen Cambuur was hij met een assist en een fraaie vrije trap opnieuw van grote waarde. Danny Verbeek leidde als een ware aanvoerder FC Den Bosch langs Go Ahead Eagles. Bij Jong AZ viel de jonge Kenzo Goudmijn (verkozen tot talent van de vierde periode) weer op. Speler van de week Dogan ontbreekt uiteraard ook niet.

Voorin is er een plek ingeruimd voor Jeremy Helmer. De buitenspeler van Jong AZ lijkt weer helemaal terug gezien zijn twee treffers tegen Sparta. Lars Veldwijk schroefde zijn totaal dankzij zij zijn twee goals op naar 24. Emil Hansson was ook goed voor twee goals en een hoofdrol namens RKC Waalwijk tegen FC Eindhoven.

Dinsdag maken we onze Speler van het Jaar bekend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.