Doelpuntrijk gelijkspel outsiders Senegal en Tunesië

Senegal en Tunesië, twee outsiders voor het winnen van de Afrika Cup, hebben elkaar in hun openingswedstrijd in evenwicht gehouden. Mejdi Traoui voorzag het gelijkopgaande duel van een mooi slotakkoord: 2-2.

Traoui besloot het in de 82ste minuut maar eens van afstand te proberen. De middenvelder raakte de bal heerlijk en het harde schot was onhoudbaar voor doelman Tony Silva. Daarmee redde hij een punt voor Tunesië.

De Noord-Afrikanen waren het best begonnen, maar liepen daarna achter Senegal aan. Tunesië opende in de negende minuut de score. Issam Jomaa rondde een aanval over links af met een gekruist schot: 1-0.

De Tunesische aanvoerder Radhi Jaidi mocht het zich aanrekenen dat zijn ploeg niet met een voorsprong ging rusten. De verdediger greep slap in en bood Mustapha Bayal Sall de kans de 1-1 aan te tekenen.

Gesterkt door de gelijkmaker drong Senegal in de tweede helft steeds meer aan. Henri Camara schoot net naast en ook El-Hadji Diouf miste een goede kans. Na een scrimmage was het Diomansy Kamara die de 2-1 binnen schoot.

Door de knal van Traoui eindigde het duel in Groep D onbeslist. Later op de avond komen Angola en Zuid-Afrika in actie.