Doelpuntenmonster Kane: 'Vergeleken worden met Messi is waar het om draait'

Reacties

Harry Kane beleefde op Boxing Day een waanzinnige dag. De spits van Tottenham Hotspur was drie keer trefzeker tegen Southampton (5-2) en kroonde zichzelf daardoor tot meest productieve speler van het kalenderjaar 2017.

Doelpuntenmonster Kane: 'Vergeleken worden met Messi is waar het om draait'

Met zijn 1-0 evenaarde hij de 54 treffers van Barcelona's Lionel Messi voor club en land, waarna hij het totaal opschroefde tot maar liefst 56 in 2017. Door zijn hattrick schoot hij ook het record van oud-spits Alan Shearer uit de boeken, door op 39 doelpunten in één kalenderjaar in de Premier League te komen.

'Het was een fantastisch jaar', zei Kane na afloop tegen de BBC. 'Om vergeleken te worden met zulke spelers, de Messi's en Shearers van deze wereld, dat is waar het allemaal om draait. En het jaar afsluiten met een hattrick is helemaal geweldig. Het was moeilijk om niet aan het record te denken tijdens het duel, dus het gaf een fantastisch gevoel toen dit binnen was.'

De Engelsman bedankte ook zijn medespelers na de fraaie prestatie. 'Er spelen hier echt fantastische spelers. Het is prachtig om met ze samen te spelen. We zijn als team moeilijk te stoppen. Ik zei voor het duel dat ze me veel in stelling moesten brengen en dat lukte ze, dus ik trakteer ze op een etentje als bedankje.'

Pochettino
Manager Mauricio Pochettino is niet verrast door zijn trefzekere topschutter. 'Het verbaast me niet aangezien we elke dag met hem werken en weten waartoe hij in staat is. Ik denk dat alles al over hem gezegd is. Zijn naam staat nu tussen die van de besten ter wereld, dat is een fantastische prestatie. Mijn felicitaties gaan uit naar hem en het team, want je hebt je medespelers nodig om dit te bereiken', aldus de Argentijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.