Doelpuntenmaker Taabouni wil zich in de tweede seizoenshelft laten zien aan Slot

Reacties

Mohamed Taabouni heeft zich na zijn beslissende vrije trap in de oefenwedstrijd met Strasbourg uitgesproken over het komende halfjaar bij Feyenoord. Het van AZ overgekomen talent is duidelijk over de plannen van de Rotterdammers.

Doelpuntenmaker Taabouni wil zich in de tweede seizoenshelft laten zien aan Slot
© Pro Shots

Met een hard en zuiver schot in de verre hoek zorgde Taabouni voor de enige treffer in de wedstrijd. Bij FeyenoordTV blikte de twintigjarige aanvallende middenvelder terug op zijn doelpunt. Zijn trap leerde hij op het trainingsveld.  'Ik heb geoefend met de robotpoppen op 1908. Toen gingen ze (mijn schoten, red.) meer in de korte hoek, nu in de verre hoek', aldus de doelpuntenmaker, die nog amper aan bod komt in het eerste elftal. 

Lees verder onder de tweet. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kampioen worden
De 0-1 zege zorgde voor de tweede oefenoverwinning van Feyenoord. Afgelopen zondag won de koploper van de Eredivisie met 2-0 van het Belgische KV Oostende. Taabouni hoopt dat de ploeg van Arne Slot deze lijn kan doortrekken richting het tweede halfjaar. 'Ik hoop op een kampioenschap met Feyenoord, maar ik wil vooral mooie wedstrijden spelen als team. De spirit is goed, we zijn goed met elkaar.'

In aanloop naar het mogelijke kampioenschap ziet de matchwinner nog wel een aantal verbeterpunten. 'We moeten nog wat fitter worden, daar de volgende stap in zetten. Voor mijzelf gaat het erom dat ik zo goed mogelijk presteer en me in de kijker speel bij de trainer.'

Maar voordat Feyenoord echt aan zijn tweede seizoenshelft begint, kijkt Taabouni aandachtig naar de WK-ontknoping van zijn geboorteland Marokko. Woensdagavond treft het land het hoger aangeschreven Frankrijk, maar Taabouni heeft vertrouwen. 'Ik denk dat het een mooie avond gaat worden. Wat ik denk is 0-0 na 90 minuten en daarna 1-0 voor Marokko.'

Feyenoord zelf speelt komende vrijdag een oefenwedstrijd tegen Rennes. Vrijdag 23 december is Go Ahead Eagles de tegenstander in een oefencampagne waarin het ook FC Emmen treft. Op 8 januari hervatten de Rotterdammers de Eredivisie met een uitduel met FC Utrecht.

Lees hier meer over Mohamed Taabouni, die afgelopen zomer overkwam van AZ en in Rotterdam-Zuid de volgende stap in zijn ontwikkeling hoopt te zetten. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer M. Taabouni
Meer over M. Taabouni
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.