Doelpuntenmachine Manchester City tikt richting 100

Reacties

Manchester City kan dit weekend als eerste club in Europa de grens van honderd doelpunten in officiële duels bereiken. De doelpuntenmachine van manager Manuel Pellegrini neemt het zaterdagmiddag thuis op tegen Cardiff City (aftrap 16.00 uur).

Doelpuntenmachine Manchester City tikt richting 100

Na 33 officiële wedstrijden in dit seizoen produceerde Manchester City dit seizoen al 99 doelpunten. The Citizens scoorden 59 keer in de Premier League, 21 keer in de strijd om de League Cup, één keer om de FA Cup en achttien keer in de Champions League. Gemiddeld maakt de formatie van Pellegrini dus drie goals per duel.

Geen enkel ander team in de zes belangrijkste Europese competities (naast Engeland zijn dat Duitsland, Italië, Spanje, Frankrijk en Portugal) kan momenteel tippen aan de scoringsdrift van City. Real Madrid en Bayern München volgen op gepast afstand met een moyenne van 2,72 goals per duel (79 goals in 29 officiële duels).

Jaloersmakend
Het scorend vermogen in de ploeg van Pellegrini is dit seizoen jaloersmakend te noemen. Álvaro Negredo (21 goals), Sergio Agüero (twintig), Edin Dzeko (vijftien) en Yaya Touré (dertien) waren samen goed voor 69 van de 99 treffers (69 procent).

Mede door de puike prestaties van dit viertal is Manchester City dit seizoen vooral in het eigen Etihad Stadium nauwelijks te kloppen. The Blues wonnen hun laatste elf officiële thuisduels (met daarbij 48 goals) en verloren maar één van hun laatste zestien thuisoptredens (W15, V1): tegen Bayern München in de Champions League (1-3).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.