Doelpuntenmachine Hegerberg heft eigen Noorwegen-ban op

Reacties

Ada Hegerberg, een van de beste spitsen ooit in het vrouwenvoetbal, maakt haar comeback bij het nationale team van Noorwegen. Hegerberg kwam op eigen verzoek sinds 2017 niet meer uit voor haar land, omdat ze vond dat vrouwelijke spelers niet gelijk behandeld werden door de Noorse bond.

Doelpuntenmachine Hegerberg heft eigen Noorwegen-ban op
© Imago

Hegerberg is een absolute doelpuntenmachine, ze heeft diverse Champions League-records in handen (56 doelpunten in 56 wedstrijden) en in 2018 was ze de eerste winnaar van de Ballon d'Or Féminin. De Oranje Leeuwinnen maakten in 2016 kennis met de scoringsdrift van Hegerberg. Mede door twee doelpunten van de Noorse spits liep Oranje toen een ticket voor de Olympische Spelen in Brazilië mis.

Donderdag werd bekend dat Hegerberg voor het eerst sinds 2017 weer is opgenomen in de selectie van Noorwegen. Het land speelt richting het WK (2023) tegen Kosovo en Polen. 'Het voelt geweldig om terug te zijn', aldus Hegerberg in een videoboodschap. 'Ik zal mijn steentje bijdragen om geweldige dingen te bereiken, zowel op als buiten het veld. Voor het voetbal, voor Noorwegen en zeker voor de volgende generatie.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.