Lucratieve sponsordeal voor voorvechtster Hegerberg

Reacties

Ada Hegerberg heeft een lucratieve sponsordeal met Nike gesloten. De Noorse voetbalster is het nieuwste uithangbord van het sportconcern.

Lucratieve sponsordeal voor voorvechtster Hegerberg
© Pro Shots

De 24-jarige voetbalster heeft een langdurige verbintenis getekend. Volgens Forbes strijkt ze per jaar van de tienlopende verbintenis een zescijferig bedrag op, naar verluidt een miljoen euro. Met de deal treedt Hegerberg in de voetsporen van bekende sport-boegbeelden als Michael Jordan, LeBron James en Serena Williams. Cristiano Ronaldo, Neymar en Kylian Mbappé zijn de huidige voetbalgezichten van Nike.

Hegerberg is niet alleen vanwege haar kwaliteiten op het veld verkozen. Ze is al jaren voorvechtster voor een betere behandeling van de vrouwenvoetbalsters. Vanwege onvrede over die behandeling besloot ze al niet meer voor Noorwegen uit te komen.

Ook met deze samenwerking, die door haar zaakwaarnemer wordt omschreven als 'historisch', heeft ze een doel. 'Nike en ikzelf willen de komende jaren het vrouwenvoetbal verder ontwikkelen. Dit is een nieuwe stap in mijn carrière. Samen met Nike ben ik vastberaden geschiedenis te schrijven, op het terrein en daarbuiten.'

Hegerberg was in 2018 nog de eerste vrouw die de Gouden Bal voor beste voetbalster ter wereld won. Met Olympique Lyon won ze ook al alles wat er te winnen viel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.