Doelpuntenmachine Haaland wil snel verder na CL-primeur

Reacties

Erling Braut Haaland (20) vervolgde woensdag zijn drang naar goals in de Champions League in Brugge. De Noorse spits van Borussia Dortmund kijkt uit naar de volgende uitdaging; Bayern München.

Doelpuntenmachine Haaland wil snel verder na CL-primeur
© Pro Shots
Club Brugge
Club Brugge
0 - 3
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Club Brugge-trainer Philippe Clement erkende zijn verlies (0-3). 'Dortmund is out of our league. Je weet dat je tegen zo'n ploeg een mirakel nodig hebt, maar dat was niet het geval. Bovendien was Dortmund heel erg efficiënt.'

Dat was vooral Haaland, die met twee goals de beul was van Brugge. De Noorse sensatie voelt zich sowieso op zijn gemak tegen Belgische ploegen. In de drie duels in de Champions League maakte hij er zes tegen clubs uit de Pro League, waarvan vier namens Red Bull Salzburg tegen RC Genk.

Haaland beperkt zijn scoringsdrift niet alleen tot Belgische opponenten. Inmiddels kan de Noorse spits indrukwekkende statistieken overleggen met veertien treffers in elf duels op het belangrijkste Europese podium voor clubs. Hij heeft sneller dan wie ook dat aantal bereikt, eerder dan Lionel Messi en Cristiano Ronaldo.

'Hij is een doelpuntenmachine', zei Thorgan Hazard na de zege op Club Brugge over zijn teamgenoot. 'Hij gaat altijd door, als hij een doelpunt gemaakt heeft. Hij wil altijd meer. Zonde dat hij de derde niet heeft gemaakt. Ik hoop dat hij het zaterdag dan maar doet, in de belangrijke wedstrijd tegen Bayern München.'

Haaland zelf heeft zijn vizier inmiddels ook op die Bundesliga-confrontatie gericht. 'Het was een goede avond met drie belangrijke punten', zei de spits met zijn karakteristieke nuchterheid. 'We moeten nu verder gaan waar we vandaag zijn gebleven. We moeten aanvallen en ons eigen spel spelen.' En hij scoren.

Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
2 - 3
Bayern München
Bayern München
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.