Doelpuntenmachine Atalanta swingt als vanouds bij hervatting Serie A

Reacties

Atalanta Bergamo heeft zondag op flitsende wijze het seizoen hervat. De nummer vier van de Serie A versterkte die positie door met ruime cijfers te winnen van Sassuolo. De status van grootste doelpuntenmachine van de competitie werd daarmee weer aangetoond.

Doelpuntenmachine Atalanta swingt als vanouds bij hervatting Serie A
© Pro Shots
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
4 - 1
Sassuolo
Sassuolo

103 dagen na de met 3-4 gewonnen uitwedstrijd tegen Valencia in de achtste finale van de Champions League kwam Atalanta Bergamo weer in actie. Het gaat weer enigszins over voetbal in de stad die zo hard getroffen werd door het coronavirus. Bij de herstart van de competitie ging het bijna meteen weer als vanouds voor de doelpuntenmachine van de Serie A. De bezoekers kregen via Gregoire Defrel de eerste kans en vervolgens zag Duván Zapata twee pogingen niet in het doel belanden.

Na ruim een kwartier was het raak voor Atalanta, dat in de eerste 25 speelrondes liefst zeventig keer tot scoren kwam. Uit een corner kopte Mattia Caldara de bal richting doel en was het Berat Djimsiti die het laatste tikje gaf. Drie minuten later leek het al 2-0 te worden. Op aangeven van Zapata en via Robin Gosens werkte Alejandro Gómez de bal in het doel, maar na het bekijken van de beelden door de VAR bleek Gosens hands te hebben gemaakt.

De 2-0 viel even later alsnog en Gosens was van waarde. De linkshalf kopte een crosspass terug op Zapata en zag de aanvaller scoren. Voor rust werd het ook nog 3-0. Gosens kwam weer op aan de linkerkant. Zijn voorzet werd ongelukkig in eigen doel gewerkt door Mehdi Bourabia. Naast Gosens stonden ook Hans Hateboer en Marten de Roon in de basis bij de thuisploeg. Zo lag Atalanta op schema en volgde halverwege de tweede helft de vierde goal. Zapata maakte met een kopbal uit een vrije trap van Gómez zijn tweede goal van de avond.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sassuolo hoopte de schade daarna wat te verkleinen via een strafschop, maar de scheidsrechter wees na een vermeende overtreding van José Palomino niet naar de stip. Atalanta-trainer Gian Piero Gasperini had zich ondertussen echter zo opgewonden, dat hij door de arbiter naar de tribune werd gestuurd. Vervolgens kopte Pasalic uit een voorzet vanaf de zijkant over het doel en bleef de vijfde goal van Atalanta uit. De 4-1 viel nog wel. Bourabia maakte met een rake vrije trap de eretreffer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Aangezien Atalanta-Sassuolo een inhaalduel was, staat de ploeg nu weer op een gelijk aantal wedstrijden als achtervolger AS Roma. Het gat tussen de twee clubs in nu zes punten, een ruime marge voor het bereiken van de topvier in de Serie A. Dat zou aan het einde van de competitie een ticket voor de groepsfase van de Champions League betekenen.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
5
AS Roma
38
21
7
10
77-51
+26
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Voorafgaand aan de wedstrijd bespraken we het voetbal van Atalanta Bergamo al.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Atalanta
Meer over Atalanta
Meer Sassuolo
Meer over Sassuolo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.