Doelpunten Akgün behoeden Willem II voor degradatie

Willem II speelt ook volgend seizoen in de Eredivisie. In een tweede ontmoeting met Go Ahead Eagles wisten de Tilburgers de 1-0 nederlaag uit de eerste wedstrijd goed te maken: 3-0. De ploeg van ad interim-trainer Theo de Jong had wel een verlenging nodig om Go Ahead op de knieën te dwingen.

Doelpunten Akgün behoeden Willem II voor degradatie

Mehmet Akgün werd de gevierde man bij Willem II. De ingevallen middenvelder – die tijdens het seizoen langdurig toe moest kijken vanwege een blessure – dompelde na 99 minuten heel Deventer in rouw. Na een voorzet van uitblinker Frank Demouge, die de eerste wedstrijd vanwege een blessure aan zich voorbij moest laten gaan, maakte Akgün in twee keer de bevrijdende treffer. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal schoot Akgün Willem II helemaal in veilige haven met zijn tweede doelpunt.

De intenties van Willem II bleken vanaf de start heel anders dan in het eerste duel. Waar het elftal van trainer Theo De Jong zich donderdag louter had beperkt tot verdedigen, werd in eigen huis hartstochtelijk de aanval gezocht.

De terugkeer van Demouge bleek een flinke boost voor de Tilburgers. Michael Jansen had zijn handen vol aan de fysiek sterke aanvaller en leek na een kwartier spelen een penalty te veroorzaken. Arbiter Bas Nijhuis besloot echter (ten onrechte) dat het aantikken van Demouge niet ernstig genoeg was om een strafschop te geven.

In het vervolg waren Stef Nijland en Sergio Zijler dichtbij de openingstreffer, maar was het Demouge die zijn ploeg op voorsprong zette. De spits kapte op de rand van het zestienmetergebied verdediger Dave Bus uit en rondde op magnifieke wijze af. Een gekruld schot paste precies in de verre kruising. Dat de bal via de onderkant van de lat in het doel belandde, maakte de goal nog iets fraaier. Demouge was even later dichtbij de gewilde tweede Tilburgse treffer maar schoot de bal in het zijnet en ook een omhaal trof geen doel.

Na rust mocht Remko Pasveer direct weer aan de bak. Met de nodige moeite ranselde de doelverdediger pogingen van Nijland, Zijler, Mitchell Donald en Demouge uit het doel en hield zo zijn ploeg in de race om promotie. Omdat de Tilburgers keer op keer Pasveer op hun weg vonden, moest een verlenging uitkomst bieden.

In de toegift moest Pasveer alsnog capituleren. Mehmet Akgün zag zijn eerste poging geblokt worden, maar kon in de rebound eenvoudig binnentikken.

Toch bleef de degradatie-angst bij Willem II. Met één doelpunt zou Go Ahead alsnog promotie afdwingen op basis van het gescoorde uitdoelpunt. Akgün schoot de Deventer hoop echter aan flarden met zijn tweede treffer en voorkwam zo een Eredivisie-rentree van de Eagles sinds veertien jaar. <br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen