Doelpunt Elia baat HSV niet, Bayern wint eenvoudig

Bayern Leverkusen heeft het uitduel met Hamburger SV eenvoudig gewonnen, ondanks een treffer van invaller Eljero Elia. Bayern München pakte thuis drie punten tegen FC Sankt Pauli.

Hamburger SV - Bayer Leverkusen 2-4De dagen van trainer Armin Veh lijken geteld bij HSV. Met Ruud van Nistelrooy als enige Nederlander in de basis ging de ploeg in eigen huis kansloos onderuit tegen Bayer Leverkusen. Na rust kregen Die Rothosen bij vlagen voetballes. Tegen de verhouding in kwam HSV in de 47ste minuut op 1-1 door een eigen treffer van Arturo Vidal, maar de Chileen maakte zijn fout snel goed.

In de 61ste minuut kopte hij uit een hoekschop de 1-2 binnen, alweer zijn zevende doelpunt van het seizoen. Daarna begon de Renato Augusto-show. Met een schitterende stift vergrootte hij de voorsprong in de 66ste minuut en twaalf minuten later maakte hij via Frank Rost de 1-4. Invaller Elia scoorde uit de rebound nog wel tegen, maar spannend werd het niet meer in Hamburg.

Bayern München - FC Sankt Pauli 3-0In de Allianz Arena won Bayern München simpel van FC Sankt Pauli, al gaf de gepromoveerde ploeg uit Hamburg voor rust nog een paar keer goed tegengas. Fin Bartels was in het eerste kwartier gevaarlijk namens de bezoekers, maar in de zestiende minuut opende Hamit Altintop met een snoeihard schot de score namens Der Rekordmeister. Marius Ebbers (Sankt Pauli) en Toni Kroos (Bayern) kregen voor de rust beiden nog een goede kans, maar halverwege stond het 1-0.

In de zeventigste minuut viel de beslissing. Sankt Pauli-doelman Thomas Kessler haalde Thomas Müller neer en ontving de rode kaart. Philipp Lahm benutte de toegekende strafschop, waarna de drie punten wel binnen waren. Franck Ribéry, die een sterke wedstrijd speelde, bepaalde in de 79ste minuut de eindstand op 3-0 na de keeper omspeeld te hebben.

Overige uitslagen1899 Hoffenheim - 1. FC Nürnberg 1-11. FC Köln - Eintracht Frankfurt 1-01. FC Kaiserslautern - VfL Wolfsburg 0-0 Foto: VI Images