Doelman McGregor gewond na stapincident

Allan McGregor moest zich zaterdag in het ziekenhuis laten behandelen aan verwondingen die hij opliep na een incident nabij een nachtclub. De doelman van Glasgow Rangers kan vermoedelijk wel gewoon spelen als zondag de topper tegen Celtic op het programma staat.

Doelman McGregor gewond na stapincident

McGregor is een vaste waarde in het doel van Rangers. De 28-jarige keeper werd dit seizoen slechts vijftien keer gepasseerd in 23 optredens. McGregor moest twee keer verstek laten gaan en werd toen vervangen door Neil Alexander. Afgelopen weekeinde kwam Rangers niet in actie.

Celtic verkleinde de achterstand op de aartsrivaal tot zeven punten door met 1-0 te winnen van Dundee United. Robbie Keane maakte het enige doelpunt en Edson Braafeid was de enige Nederlander die in actie kwam. Celtic, dat wel een wedstrijd meer heeft gespeeld, kan de achterstand tijdens The Old Firm verder terugbrengen tot vier punten.

Overigens is McGregor, net als Barry Ferguson, niet opgenomen in de Schotse selectie voor de oefeninterland tegen Tsjechië van 3 maart. Het tweetal werd door de vorige bondscoach George Burley in de ban gedaan. Na een drinkgelag na het WK-kwalificatieduel met Nederland (3-0 nederlaag) belandden zij op de reservebank waarop zij zich opnieuw misdroegen.

De nieuwe bondscoach Craig Levein ziet geen reden McGregor en Ferguson weer op te roepen. De keuzeheer stuurde wel een uitnodiging naar Kris Boyd en Lee McCulloch, die eerder zelf bedankt hadden voor de nationale ploeg. Zij stelden zich onlangs weer beschikbaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen